autor:

Alina

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu zmeura si rodie

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
Blat, , 3 oua foarte mari (XL), 70 g zahar, 50 g unt topit, 60 g faina de grau, 25g cacao, 5 g praf de copt, 2 lg apa calduta, un praf sare, , Sirop zmeura, , 420g zmeura, 100g zahar, , Crema zmeura, , 250 ml sirop zmeura, 10 g gelatina granule, 40 ml apa, 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos), 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu), , Crema de frisca cu rodie, , 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos), 60 g zahar, 80 g smantana obisnuita (20% grasime), 6 g gelatina granule (dr. Oetker), 30 ml apa, 60 g seminte de rodie, , Decor, , 100 g ciocolata amaruie (55% cacao), seminte de rodie, zmeura

Dificultate: Medie Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat.
4. Adauga galbenusurile si untul topit si racit in compozitie si mixeaza pana la inglobarea acestora..
5. Amesteca faina praful de copt si cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua-trei transe. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Adauga apa calduta si amesteca pana cand este total inglobata.
6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

Sirop de zmeura
Pune zmeura congelata impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu si lasa la foc potrivit 2-3 minute, sau pana cand zmeura se inmoaie si lasa sirop apoi paseaz-o cu un blender. Pune-o intr-o strecuratoare si apasa pe ea cu o spatula ca sa separi semintele si sa scoti cat mai mult sirop.

Nota: daca folosesti zmeura proaspata, o acoperi cu zahar si o lasi de pe o zi pe alta, apoi o dai prin blender si sita.

Crema de zmeura
Lasa blatul in tava in care l-ai copt tapetata in prealabil cu hartiede copt sau cu folie alimentara, si prepara crema.
1. Hidratezi gelatina in apa pentru 10 minute, apoi o torni in siropul cald de zmeura si o dizolvi.
2. mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata, adauga smantana obisnuita si siropul si mixeaza pana la inglobarea acestora.
Toarna crema peste blat si introdu in frigider pentru 1 ora sau in congelator 15-20 min.

Crema de frisca cu rodie
1. Hidratezi gelatina 10 min in apa, apoi o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi smantana obisnuita si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporarea lor. Adaugi semintele de rodie si le incorporezi cu o spatula in compozitie.
Scoti tava din frigider/congelator, torni crema de frisca cu rodie deasupra, nivelezi si introduci in congelator pentru cateva ore (minumum 4, desi eu am lasat-o peste noapte).

Decor
Topeste ciocolata pe baie de aburi si intinde-o pe o hartie de copt. o introduci in frigider pentru 5-10 minute, apoi tai triunghiuri cu un cutit incalzit in apa fierbinte.

Scoti prajitura din congelator, o lasi la temperatura camerei 10-15 min, cu un cutit cu lama fierbinte (tinut in apa fierbinte) tai marginile, o portionezi in dreptunghiuri de 8x4 cm si o decorezi cu triunghiurile de ciocolata, semintele de rodie si zmeura.

Enjoy!

Nota: Poti pune glazura de ciocolata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Pregatirea blaturilor: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se

2 voturi    0 comentarii
12h
Retete de Craciun
Tiramisu (varianta fara oua)

Tiramisu (varianta fara oua)

Pentru perioada Sarbatorilor, va propun prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2014

    O combinatie excelenta

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Minunata!Merita un premiu...

Dificultate

Medie

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 70 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 60 g faina de grau
  • 25g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg apa calduta
  • un praf sare
  • Sirop zmeura
  • 420g zmeura
  • 100g zahar
  • Crema zmeura
  • 250 ml sirop zmeura
  • 10 g gelatina granule
  • 40 ml apa
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu)
  • Crema de frisca cu rodie
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime)
  • 6 g gelatina granule (dr. Oetker)
  • 30 ml apa
  • 60 g seminte de rodie
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • seminte de rodie
  • zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

O combinatie excelenta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza dulce de vaci si piersici