autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Prajituri

Prajitura Danut

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 4 oua, 2-3 linguri de miere de albine, 250 g zahar tos, 100 g lapte, 4 linguri ulei, 250 g faina, 1 praf de copt, Crema:, 8 liguri lapte, 1 pahar zahar, 1 pachet unt, esenta de rom, 2-3 linguri cacaua

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus ,se bate albusul spuma cu putina sare apoi se adauga zaharul. Separat se freaca galbenusul cu laptele si cele 4 liguri de ulei.Se adauga spuma din albus apoi faina in ploaie , la sfarsit se incorporeaza si praful de copt stins cu lamaie.
Compozitia se toarna in tava de la cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie pentru copt, se da la cuptor la foc potrivit circa 40 minute.
In timp cat se coace blatul pregatim crema .Pe ochiul de la aragaz intr-un vas de tuci se vor pune 8 linguri de lapte 1 pahar de zahar se va amesteca mereu cu o lingura de lemn pana clocoteste, apoi se incorporeaza cacaua ,crema este gata cand devine ca o smantana groasa. Se ea de pe foc se adauga esenta de rom . Intr-o farfurie se va amesteca nuca de cocos cu nuca data prin masina.
Blatul se lasa un pic sa se racoreasca apoi se taie cu diferite forme de steluta brad semiluna etc. Fiecare forma decupata va fi trecuta prin crema si apoi se vor rostogoli prin nuca de cocos.
Sunt foarte gustoase si deosebit de aspectuase, va sfatuiesc sa le incercati de craciun.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Danut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec delicios

Chec delicios

Se pune la fiert zaharul cu cele 10 linguri de apa, intre timp se bat albusurile spuma cu un varf

30 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Se curata visinele de samburi si se pun intr-o strecuratoare (sucul colectat se poate folosi la o

22 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Cred ca sunt grozav de bune

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • 250 g zahar tos
  • 100 g lapte
  • 4 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 8 liguri lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacaua

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca sunt grozav de bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine a la Camelia