autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Prajituri

Prajitura Danut

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 4 oua, 2-3 linguri de miere de albine, 250 g zahar tos, 100 g lapte, 4 linguri ulei, 250 g faina, 1 praf de copt, Crema:, 8 liguri lapte, 1 pahar zahar, 1 pachet unt, esenta de rom, 2-3 linguri cacaua

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus ,se bate albusul spuma cu putina sare apoi se adauga zaharul. Separat se freaca galbenusul cu laptele si cele 4 liguri de ulei.Se adauga spuma din albus apoi faina in ploaie , la sfarsit se incorporeaza si praful de copt stins cu lamaie.
Compozitia se toarna in tava de la cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie pentru copt, se da la cuptor la foc potrivit circa 40 minute.
In timp cat se coace blatul pregatim crema .Pe ochiul de la aragaz intr-un vas de tuci se vor pune 8 linguri de lapte 1 pahar de zahar se va amesteca mereu cu o lingura de lemn pana clocoteste, apoi se incorporeaza cacaua ,crema este gata cand devine ca o smantana groasa. Se ea de pe foc se adauga esenta de rom . Intr-o farfurie se va amesteca nuca de cocos cu nuca data prin masina.
Blatul se lasa un pic sa se racoreasca apoi se taie cu diferite forme de steluta brad semiluna etc. Fiecare forma decupata va fi trecuta prin crema si apoi se vor rostogoli prin nuca de cocos.
Sunt foarte gustoase si deosebit de aspectuase, va sfatuiesc sa le incercati de craciun.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Danut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Facem blatul ca un pandispan normal si-l coacem intr-o tava patrata sau dreptungiulara.Il lasam sa

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Suzette

Suzette

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Cred ca sunt grozav de bune

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • 250 g zahar tos
  • 100 g lapte
  • 4 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 8 liguri lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacaua

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca sunt grozav de bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si dovleac
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania