Prajitura Danut

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 2-3 linguri de miere de albine
  • 250 g zahar tos
  • 100 g lapte
  • 4 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 8 liguri lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacaua

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus ,se bate albusul spuma cu putina sare apoi se adauga zaharul. Separat se freaca galbenusul cu laptele si cele 4 liguri de ulei.Se adauga spuma din albus apoi faina in ploaie , la sfarsit se incorporeaza si praful de copt stins cu lamaie.

Compozitia se toarna in tava de la cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie pentru copt, se da la cuptor la foc potrivit circa 40 minute.

In timp cat se coace blatul pregatim crema .Pe ochiul de la aragaz intr-un vas de tuci se vor pune 8 linguri de lapte 1 pahar de zahar se va amesteca mereu cu o lingura de lemn pana clocoteste, apoi se incorporeaza cacaua ,crema este gata cand devine ca o smantana groasa. Se ea de pe foc se adauga esenta de rom . Intr-o farfurie se va amesteca nuca de cocos cu nuca data prin masina.

Blatul se lasa un pic sa se racoreasca apoi se taie cu diferite forme de steluta brad semiluna etc. Fiecare forma decupata va fi trecuta prin crema si apoi se vor rostogoli prin nuca de cocos.

Sunt foarte gustoase si deosebit de aspectuase, va sfatuiesc sa le incercati de craciun.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise