PRAJITURA DE CASA CU GLAZURA DE CIOCOLATA

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g ciocolata menaj
  • - 4 linguri lapte
  • - un praf de copt
  • - un pachet unt
  • - un praf sare
  • - 150 g zahar pudra
  • - 50 g stafide
  • - 5 linguri faina
  • - un plic zahar vanilat
  • - coaja de lamaie
  • - 100 g nuci
  • - mere si pere confiate tinute in putin rom natural

Mod de preparare

Intr-un bol,se pune untul,care in prealabil a fost tinut la temperatuta camerei,si se freaca impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme foarte fine.

In crema obtinuta se adauga zaharul vanilat,praful de sare,coaja de lamaie si ouale,unul cate unul.Se bat cu mixerul ca sa nu se taie,apoi se adauga praful de copt stins in lapte,stafidele,nuca taiata julien,merele si perele confiate si faina cernuta.Se amesteca usor cu un tel in sensul acelor de ceasornic,pana se obtine o compozitie omogena.

Se tapeteaza tava de chec cu hartie speciala pentru copt,se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.Se lasa sa se coaca la foc potrivit.Dupa ce s-a copt,se glazureaza cu ciocolata topita la baie de aburi si se orneaza cu nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise