Intr-un bol,se pune untul,care in prealabil a fost tinut la temperatuta camerei,si se freaca impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme foarte fine.
In crema obtinuta se adauga zaharul vanilat,praful de sare,coaja de lamaie si ouale,unul cate unul.Se bat cu mixerul ca sa nu se taie,apoi se adauga praful de copt stins in lapte,stafidele,nuca taiata julien,merele si perele confiate si faina cernuta.Se amesteca usor cu un tel in sensul acelor de ceasornic,pana se obtine o compozitie omogena.
Se tapeteaza tava de chec cu hartie speciala pentru copt,se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.Se lasa sa se coaca la foc potrivit.Dupa ce s-a copt,se glazureaza cu ciocolata topita la baie de aburi si se orneaza cu nuci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii