autor:

Julia

» » Prajituri

PRAJITURA DE CASA CU GLAZURA DE CIOCOLATA

Autor: Julia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Julia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
- 4 oua, - 200 g ciocolata menaj, - 4 linguri lapte, - un praf de copt, - un pachet unt, - un praf sare, - 150 g zahar pudra, - 50 g stafide, - 5 linguri faina, - un plic zahar vanilat, - coaja de lamaie, - 100 g nuci, - mere si pere confiate tinute in putin rom natural

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol,se pune untul,care in prealabil a fost tinut la temperatuta camerei,si se freaca impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme foarte fine.
In crema obtinuta se adauga zaharul vanilat,praful de sare,coaja de lamaie si ouale,unul cate unul.Se bat cu mixerul ca sa nu se taie,apoi se adauga praful de copt stins in lapte,stafidele,nuca taiata julien,merele si perele confiate si faina cernuta.Se amesteca usor cu un tel in sensul acelor de ceasornic,pana se obtine o compozitie omogena.
Se tapeteaza tava de chec cu hartie speciala pentru copt,se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.Se lasa sa se coaca la foc potrivit.Dupa ce s-a copt,se glazureaza cu ciocolata topita la baie de aburi si se orneaza cu nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DE CASA CU GLAZURA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu rahat

Fursecuri cu rahat

Este foarte important ca ouale sa se zbata foarte bine cu zaharul. Se dizolva drojdia in bors si

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un

2 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g ciocolata menaj
  • - 4 linguri lapte
  • - un praf de copt
  • - un pachet unt
  • - un praf sare
  • - 150 g zahar pudra
  • - 50 g stafide
  • - 5 linguri faina
  • - un plic zahar vanilat
  • - coaja de lamaie
  • - 100 g nuci
  • - mere si pere confiate tinute in putin rom natural

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti Spritati