Prima data pornim cuptorul la 170°C, dupa care ne apucam de treaba: topim untul cu ciocolata si lasam la racit. Se separa ouale: albusurile intr-un castron si galbenusurile in altul. Batem albusurile spuma tare, trecem apoi mixerul in castronul cu galbenusurile si zaharul pe care le batem tot asa o spuma tare si adaugam compozitia de unt si ciocolata batand in continuare cu mixerul pana se omogenizeaza si se intareste putin. Adaugam faina si aromele care ne plac (rom si nuci sau rom simplu sau coaja si zeama de portocala) amestecand bine pana devine omogen, adaugam si albusurile amestecand de sus in jos ca sa nu piarda aerul si omogenizam bine. Turnam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25-30 minute. Ca sa fim sigure ca e coapta prajitura facem testul cu scobitoarea, oricum in mijloc trebuie sa ramana putin moale ciocolata. Cand s-a copt o scoatem din cuptor lasam 10 minute la racit, pudram cu zahar pudra, o taiem bucati si gata .Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii