autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura de mere cu roua

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg mere, 350 g zahar, 12 galbenusuri, 3-4 linguri faina, 3/4 l lapte fierbinte, 1 varf de cutit de sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt (sau margarina) si se asaza in ea 2 kg de mere curatate si taiate cubulete. Se presara cu 100 g de zahar si se baga la cuptor, sa se inmoaie. Se amesteca 6 galbenusuri cu 100 g de zahar, 3/4 l de lapte fierbinte si 3-4 linguri de faina, se adauga un varf de cutit de sare si se amesteca pana devin ca o smantana groasa. Se toarna peste merele din cuptor si se acopera compozitia cu un strat de bezea. Pentru aceasta se bat bine 6 galbenusuri cu 150 g de zahar. Se mai lasa in cuptor - la foc mic - pana ce se coace si bezeaua. Se scoate prajitura din cuptor si se acopera cu hartie, ca sa apara \"roua\".
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere cu roua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

41 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 350 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 3-4 linguri faina
  • 3/4 l lapte fierbinte
  • 1 varf de cutit de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Coronite cu ricotta Coronite cu ricotta

Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit. Se bat bine ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie, iar dupa ce si-au

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Chec Tradaro