autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura de mere

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, 200 gr de unt, 1/4 pahar zahar pudra, 3pahare de faina, 1praf de copt, 2lingurite etenta de vanilie, 250 gr de smintina, , Pentru umplutura, 11/2 kg de mere verzi de genul Granny Smith, 3-4 linguri de zahar, stafide spalate si macerate in putin coniac, putina scortisoara, sucul de la 1/2 lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Intru-n castron se amesteca componentele pentru aluat si se formeaza un aluat fraged care se da la frigider pentru citeva ore sau o noapte.

Se unge o tava patrata de 30 pe 40 cu putin ulei si se lasa deoparte. Se incalzeste si cuptorul la 200 de grade.

Merele vin cojite si date pe razatoare sau taiate felii foarte subtiri. Peste mere se presara zahar si lamaie si putina scortisoara si stafidele scurse de koniac.

Aluatul se imparte in 3 bucati din fiecare bucata se intinde o foaie de marimea tavii nu groasa.

Se asaza prima foaie in tava peste ea se unge putina marmelada de fructe sa fie acrisoara si se pune a doua foaie .

Se pune compzitia de mere si se acopera cu a treia foaie de aluat.Se ia un ou si se bate cu furculita si se unge ultima foaie.

Se da la cuptor pentru 30- 40 de minute pina se rumeneste frumos .Se lasa sa se raceasca si se poate taia in patrate.

Se poate servi si cu inghetata de vanilie.

Acelasi aluat se poate pregati si cu umplutura de brinza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU PIERSICI si MERE

PRAJITURA CU PIERSICI si MERE

Merele si piersicile se spala, se curate de samburi si pielita si se taie felii subtiri. Se freaca

10 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 gr de unt
  • 1/4 pahar zahar pudra
  • 3pahare de faina
  • 1praf de copt
  • 2lingurite etenta de vanilie
  • 250 gr de smintina
  • Pentru umplutura
  • 11/2 kg de mere verzi de genul Granny Smith
  • 3-4 linguri de zahar
  • stafide spalate si macerate in putin coniac
  • putina scortisoara
  • sucul de la 1/2 lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Parpale