Intru-n castron se amesteca componentele pentru aluat si se formeaza un aluat fraged care se da la frigider pentru citeva ore sau o noapte.
Se unge o tava patrata de 30 pe 40 cu putin ulei si se lasa deoparte. Se incalzeste si cuptorul la 200 de grade.
Merele vin cojite si date pe razatoare sau taiate felii foarte subtiri. Peste mere se presara zahar si lamaie si putina scortisoara si stafidele scurse de koniac.
Aluatul se imparte in 3 bucati din fiecare bucata se intinde o foaie de marimea tavii nu groasa.
Se asaza prima foaie in tava peste ea se unge putina marmelada de fructe sa fie acrisoara si se pune a doua foaie .
Se pune compzitia de mere si se acopera cu a treia foaie de aluat.Se ia un ou si se bate cu furculita si se unge ultima foaie.
Se da la cuptor pentru 30- 40 de minute pina se rumeneste frumos .Se lasa sa se raceasca si se poate taia in patrate.
Se poate servi si cu inghetata de vanilie.
Acelasi aluat se poate pregati si cu umplutura de brinza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii