Prajitura de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de mere

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 gr de unt
  • 1/4 pahar zahar pudra
  • 3pahare de faina
  • 1praf de copt
  • 2lingurite etenta de vanilie
  • 250 gr de smintina
  • Pentru umplutura
  • 11/2 kg de mere verzi de genul Granny Smith
  • 3-4 linguri de zahar
  • stafide spalate si macerate in putin coniac
  • putina scortisoara
  • sucul de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Intru-n castron se amesteca componentele pentru aluat si se formeaza un aluat fraged care se da la frigider pentru citeva ore sau o noapte.

Se unge o tava patrata de 30 pe 40 cu putin ulei si se lasa deoparte. Se incalzeste si cuptorul la 200 de grade.

Merele vin cojite si date pe razatoare sau taiate felii foarte subtiri. Peste mere se presara zahar si lamaie si putina scortisoara si stafidele scurse de koniac.

Aluatul se imparte in 3 bucati din fiecare bucata se intinde o foaie de marimea tavii nu groasa.

Se asaza prima foaie in tava peste ea se unge putina marmelada de fructe sa fie acrisoara si se pune a doua foaie .

Se pune compzitia de mere si se acopera cu a treia foaie de aluat.Se ia un ou si se bate cu furculita si se unge ultima foaie.

Se da la cuptor pentru 30- 40 de minute pina se rumeneste frumos .Se lasa sa se raceasca si se poate taia in patrate.

Se poate servi si cu inghetata de vanilie.

Acelasi aluat se poate pregati si cu umplutura de brinza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise