autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Ingrediente
1 dovleac placintar de aproximativ 1 kg, 100 ml smantana pentru frisca, 100 gr mascarpone, 100 gr zahar brut, 500 ml lapte, 6 oua, 1 praf de sare, 1 lingurita scortisoara macinata, 120 gr unt topit, 6 linguri pline cu faina, pentru decor: zahar pudra, batoane de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut un piure foarte fin. Am adaugat Smantana mixata impreuna cu mascarponele, 50 gr zahar brut, am pornit robotul si am lasat ingredientele sa se amestece foarte bine. Daca este necesar, cu o paleta curatam marginile si apoi continuam procesul de amestecare la robot. Am separat ouale, iar galbenusurile le-am adaugat treptat la amestecul de dovleac din robot. Am continuat sa adaug untul topit si laptele. Am transferat compozitia intr-un castron mare, am adaugat treptat faina si am amestecat cu un tel tip para. La final am adaugat si scortisoara. Daca va place puteti sa puneti mai multa...



Am mixat albusurile pentru cateva secunde cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul ramas si am mixat pana am obtinut o spuma ferma. Am incorporat treptat, spuma de albus la crema de dovleac, usor cu miscari de jos in sus pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Am transferat compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt, iar marginile pe care nu mi-a ajuns hartia le-am uns cu unt si am pudrat cu faina. Am dat tava la cuptorul incins la 150 grade pentru 1 ora. am mai lasat prajitura in cuptor cu usa intredeschisa pentru alte 10 minute, apoi am lasat-o sa se racesaca de tot, de preferat pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste. Sa aveti pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 dovleac placintar de aproximativ 1 kg
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr zahar brut
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 120 gr unt topit
  • 6 linguri pline cu faina
  • pentru decor: zahar pudra
  • batoane de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere