autor:

andraconstantinescu

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2020

Ingrediente
Foi de albusuri cu nuca:, 14 albusuri, 1 praf de sare, 28 linguri zahar, 14 linguri ulei, esenta de vanilie, 350 - 400 g faina, 200 g nuca macinata, Crema de lapte:, 1,25 l lapte, 300 g zahar, esenta de vanilie, 200 g faina, 250 g unt, Decor:, 200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte, 100 g nuca macinata, Dimensiune tava: 27/37 cm

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon, de sus in jos. Se incorporeaza si nuca macinata, la fel de usor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.



Pregatirea cremei:

Laptele, zaharul, esenta de vanilie si faina cernuta se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se pune cratita la foc si se amesteca totul cu un tel, continuu, pana cand crema se ingroasa.



Asamblarea prajiturii:

Se pune o foaie de blat in tava (dupa ce s-a indepartat hartia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adauga a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie (care se pune cu dosul in sus pentru ca este cat de cat dreapta pe acea parte). Se topeste ciocolata cu lapte (se pot adauga 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai usor) si se toarna peste prajitura. Aceasta se orneaza cu nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada cu cacao si portocala

Rulada cu cacao si portocala

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o

4 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Oua decorate cu frunzulite

Oua decorate cu frunzulite

Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Foi de albusuri cu nuca:
  • 14 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 28 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 350 - 400 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema de lapte:
  • 1,25 l lapte
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte
  • 100 g nuca macinata
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Sarmalute asortate