Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.
Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.
Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Montarea prajiturii se face astfel:
punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.
Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.
Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.
Pofta mare !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii