autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 28 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 28 august 2010

Ingrediente
Pentru crema 1:, , - 7 galbenusuri, - 200 g zahar praf, - 250 g unt, - 1 plic zahar vanilat, , Pentru crema 2:, , - 7 albusuri, - 200 g zahar, - 250 g nuca macinata, - esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.
Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.
Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Montarea prajiturii se face astfel:
punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.
Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.
Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi de napolitane cu doua creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tarta zebra

tarta zebra

Se seapara galbenusulriele de albus.Albusurile se bat spuma apoi se adauga in poaie zaharul cand

3 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mac, gem si nuca

Prajitura cu mac, gem si nuca

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam

3 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    foarte buna si rapid de facut

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate si foarte usor de facut.......felicitari....*****

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Grozava!Si cremele ...foarte usor de preparat.Salvat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Tare bunã mai este!felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema 1:
  • - 7 galbenusuri
  • - 200 g zahar praf
  • - 250 g unt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema 2:
  • - 7 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 250 g nuca macinata
  • - esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

vio (Chef de cuisine)

foarte buna si rapid de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Amandine