Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.
Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.
Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Montarea prajiturii se face astfel:
punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.
Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.
Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.
Pofta mare !
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii