Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Ingrediente

  • Pentru crema 1:
  • - 7 galbenusuri
  • - 200 g zahar praf
  • - 250 g unt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema 2:
  • - 7 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 250 g nuca macinata
  • - esenta de rom

Mod de preparare

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.

Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.

Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.

Montarea prajiturii se face astfel:

punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.

Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.

Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise