autor:

Alexandra_Asofiei

» » Prajituri

Prajitura englezeasca

Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru prajitura:, 200 g de curmale, 150 g margarina, 100 g zahar brun, 1 pastaie de vanilie, 3 oua, 200 g nuca macinata, 1 praf de sare, 300 g faina, 1 lingura praf de copt, 3 linguri de sirop de zahar, Pentru caramel:, 150 g zahar, 100 ml frisca lichida, 10 g cafea instant, 50 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit.
Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.
Mixam margarina cu zaharul brun pana devine pufoasa, adaugam vanilia si ouale unul cate unul. Fara a ne opri din mixat, adaugam siropul de zahar si mai apoi un praf de sare si nucile macinate. Adaugam piureul de curmale si amestecam bine cu o spatula, apoi faina si praful de copt(cernute).
Punem compozitia in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul pre-incalzit la 200ºC pentru 45 de minute.
Intre timp se pregateste caramelul: Punem la foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Amestecam frisca si cafeaua. Cand caramelul e gata, turnam frisca toata o data peste el(cu grija sa nu ne stropim!) si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste.
Taiem feliute si servim `stropita` cu deliciosul caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema englezeasca si caramel

Prajitura cu crema englezeasca si caramel

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana. O tapetam cu unt si faina sau mai simplu

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Tarta Tatin cu mere

Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C. Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 200 g de curmale
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 3 linguri de sirop de zahar
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 10 g cafea instant
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime