Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit.
Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.
Mixam margarina cu zaharul brun pana devine pufoasa, adaugam vanilia si ouale unul cate unul. Fara a ne opri din mixat, adaugam siropul de zahar si mai apoi un praf de sare si nucile macinate. Adaugam piureul de curmale si amestecam bine cu o spatula, apoi faina si praful de copt(cernute).
Punem compozitia in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul pre-incalzit la 200ºC pentru 45 de minute.
Intre timp se pregateste caramelul: Punem la foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Amestecam frisca si cafeaua. Cand caramelul e gata, turnam frisca toata o data peste el(cu grija sa nu ne stropim!) si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste.
Taiem feliute si servim `stropita` cu deliciosul caramel.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii