Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.
Albușurile rămase se bat spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în spuma de albusuri, omogenizand. Se întinde in strat egal peste gem.
Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.
Sa va fie de folos!
Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii