autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA FERICIRII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
Pentru pandispan:, 6oua, , 6 linguri de zahar,, 6 linguri de faina,, 3 linguri de cacao,, 1/2lingurita praf de copt,, 1 lingurita suc de lamaie, In plus:, , 3 portocale,, 100 g. alune,, 350 g. zahar cubic, , 300 m.l apa,, 200 ml. lichior de mandarine, , 250 ml. smantana lichida, , pentru nugatine:, , 100 g. zahar cubic, , 1 lingura de apa, , 100 g. alune sfaramate, , pentru meringue italian :, , 8 albusuri,, 50 g. zahar pudra,, 425 g. zahar cubic, , 150 ml. apa,, 2 foi de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se prepara pandispanul din ingredientele date, se coace si se scoate pe un gratar ca sa se raceasca.
2. Se curata coaja de la doua portocale cu un cutit foarte subtire si se taie apoi foarte fin. Se pun cei 300 ml. apa la fiert si se lasa portocalele doua minute în ea. Apoi se scot cu o spumiera. Se adauga 200 g. zahar cubic într-o cratita, se toarna deasupra apa in care au fiert portocalele si se lasa sa clocotească 10 minute. Se adauga jumatate din cantitatea de lichior de mandarine şi coaja de portocale, taiata julienne. Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic. Se trage vasul de pe foc si se tine sa se raceasca. Se adaugă 125 ml. de smantana lichida si se amesteca bine.
3. Se pregateste nugatina astfel: se pun pe foc 100 g. zahar cubic, cu o lingură de apa, pana se obtine un caramel subţire. Se adaugă alunele sfaramate (jumatate din cantitate poate fi inlocuita cu migdale sfaramate), se amesteca apoi pana se obtine o masa compacta si se trage de pe foc. Se unge cu ulei o bucata de marmura, se varsa nugatina pe ea si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se zdrobeste foarte fin.
4. Pentru meringue, se face mai intai un sirop din 425 g. zahar cubic si 150 ml. apa, fiert la 120˚C. Se bat albusurile, se toarna peste ele siropul cald si se bat in continuare pana la racirea completa a compozitiei. Se pune acest amestec intr-o tava, se niveleaza si se da la cuptor pentru cel putin 4 ore. Se scoate tava, se lasa la rece, apoi se farama usor si se amesteca bine cu nugatina faramata. In crema pregatita anterior, se adauga foile de gelatina topita in putina apa calduta si se amesteca, dupa care se incorporeaza in ea nugatina cu meringue. Se amesteca uşor, se toarna intr-o forma de chec si se da la frigider pentru 2 ore.
5. Peste blatul de pandispan se toarna un sirop obtinut din 100 ml. apa, 150 g. zahar cubic, zeama de la cea de-a treia portocala si coaja ei, taiata julienne. Se fierb toate ingredientele, iar, dupa ce se raceste, in acest sirop se adauga restul de lichior de mandarine, ca sa-l parfumeze. Dupa ce blatul s-a insiropat, se aseaza deasupra crema din congelator si se da din nou la rece pentru un sfert de ora. Se decoreaza cu coaja de portocala zaharisita, felii de portocale si alune glasate.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FERICIRII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile

108 voturi    19 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 6oua
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1/2lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • In plus:
  • 3 portocale,
  • 100 g. alune,
  • 350 g. zahar cubic
  • 300 m.l apa,
  • 200 ml. lichior de mandarine
  • 250 ml. smantana lichida
  • pentru nugatine:
  • 100 g. zahar cubic
  • 1 lingura de apa
  • 100 g. alune sfaramate
  • pentru meringue italian :
  • 8 albusuri,
  • 50 g. zahar pudra,
  • 425 g. zahar cubic
  • 150 ml. apa,
  • 2 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Briose fluture