Prajitura fina cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina cu capsuni

Ingrediente

  • blat;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,o lingura de ulei,un praf de sare ,esenta
  • crema;300 g smantana,200 g branzica dulce de vaci,150 g zahar pudra,un pliculet de gelatina, 300 g capsuni+200 g zahar
  • decor; frisca si cca 20 jumatati de capsuni

Mod de preparare

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile amestecate cu lingura de ulei.Se incorporeaza faina si apoi se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.se coaxce cca. 20 minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Blatul rece se taie in doua jumatati.

2.Capsunile spalate si scurse bine(se opresc 10 capsuni cu tot cu codite care se vor taia in jumatati si se folosesc la decor),se maruntesc apoi se pun la fiert cu 200 g de zahar,timp de 5 minute ,la foc potrivit pana se topeste zaharul.Se scurg fructele de sirop si se lasa sa se raceasca.

3.Se monteaza prajitura in forma reglabila asezand prima parte de blat apoi se insiropeaza usor cu jumatate din siropul ramas de la fructele fierte apoi se toarna crema care o preparam mixand smantana cu branzica si zaharul pudra apoi adaugand si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marin.Se presara capsunile fierte si scurse,pe toata suprafata cremei,se acopera cu cea de a 2-a parte de blat care se presara usor cu mana apoi se insiropeaza cu restul siropului ramas.Se da la rece cel putin 2 ore(cel mai bine de seara pana a 2 a zi)apoi se taie in bucati mai mici,patrate sau romburi,se decoreaza cu frisca proaspata si jumatati de capsuni.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi