autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura fina cu capsuni

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Ingrediente
blat5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,o lingura de ulei,un praf de sare ,esenta, crema300 g smantana,200 g branzica dulce de vaci,150 g zahar pudra,un pliculet de gelatina, 300 g capsuni+200 g zahar, decor frisca si cca 20 jumatati de capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile amestecate cu lingura de ulei.Se incorporeaza faina si apoi se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.se coaxce cca. 20 minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Blatul rece se taie in doua jumatati.
2.Capsunile spalate si scurse bine(se opresc 10 capsuni cu tot cu codite care se vor taia in jumatati si se folosesc la decor),se maruntesc apoi se pun la fiert cu 200 g de zahar,timp de 5 minute ,la foc potrivit pana se topeste zaharul.Se scurg fructele de sirop si se lasa sa se raceasca.
3.Se monteaza prajitura in forma reglabila asezand prima parte de blat apoi se insiropeaza usor cu jumatate din siropul ramas de la fructele fierte apoi se toarna crema care o preparam mixand smantana cu branzica si zaharul pudra apoi adaugand si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marin.Se presara capsunile fierte si scurse,pe toata suprafata cremei,se acopera cu cea de a 2-a parte de blat care se presara usor cu mana apoi se insiropeaza cu restul siropului ramas.Se da la rece cel putin 2 ore(cel mai bine de seara pana a 2 a zi)apoi se taie in bucati mai mici,patrate sau romburi,se decoreaza cu frisca proaspata si jumatati de capsuni.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Snikers

Snikers

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa

54 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,o lingura de ulei,un praf de sare ,esenta
  • crema300 g smantana,200 g branzica dulce de vaci,150 g zahar pudra,un pliculet de gelatina
  • 300 g capsuni+200 g zahar
  • decor frisca si cca 20 jumatati de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Noapte de iarna