Se curata merele si se dau pe razatoarea mare.Se calesc cu 5-6 linguri de zahar,cand sunt gata se pune scortisoara macinata, cam 1 lingurita. Se pun la scurs intr-o sita sa-si lase zeama si se pregateste aluatul.
Intr-un castron se pun 10 linguri faina,2 linguri ulei si 1 pahar apa calduta in care am pus un varf de cutit de sare.
Se amesteca bine ingredientele pana se face o coca buna(se mai poate pune faina)Se intinde coca cu facaletul si se unge cu o pasta facuta din:6 linguri faina si
4 linguri untura sau un pachet de margarina.
Se face sul se taie in doua jumatati egale,iar fiecare jumatate se mai taie o data,asa avem 4 bucati care se aseaza in cruce intr-un castron si se dau la frigider pentru o ora. Se intinde foaie din doua bucati de coca framantate un pic.Foaia se pune in tava de aragaz neunsa,se aseaza merele si se pune urmatoarea foaie. Se taie inainte de a o pune la cuptor in bucati potrivite si se coace la 180 de grade cam 50 de min sau pana se rumeneste deasupra.Se pudreaza cu zahar cand s-a racit.Foarte usor de facut si foarte buna.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii