autor:

Carmen Dumitrescu

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura (foietaj) cu mere

Autor: Carmen Dumitrescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 octombrie 2012

Ingrediente
2 kg. mere, 1 pahar apa calduta cu un praf de sare, 2 linguri ulei, 4 linguri untura sau 1 pachet de margarina, faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare.Se calesc cu 5-6 linguri de zahar,cand sunt gata se pune scortisoara macinata, cam 1 lingurita. Se pun la scurs intr-o sita sa-si lase zeama si se pregateste aluatul.
Intr-un castron se pun 10 linguri faina,2 linguri ulei si 1 pahar apa calduta in care am pus un varf de cutit de sare.
Se amesteca bine ingredientele pana se face o coca buna(se mai poate pune faina)Se intinde coca cu facaletul si se unge cu o pasta facuta din:6 linguri faina si
4 linguri untura sau un pachet de margarina.
Se face sul se taie in doua jumatati egale,iar fiecare jumatate se mai taie o data,asa avem 4 bucati care se aseaza in cruce intr-un castron si se dau la frigider pentru o ora. Se intinde foaie din doua bucati de coca framantate un pic.Foaia se pune in tava de aragaz neunsa,se aseaza merele si se pune urmatoarea foaie. Se taie inainte de a o pune la cuptor in bucati potrivite si se coace la 180 de grade cam 50 de min sau pana se rumeneste deasupra.Se pudreaza cu zahar cand s-a racit.Foarte usor de facut si foarte buna.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (foietaj) cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura dementa cu urda si menta

Prajitura dementa cu urda si menta

Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
ECLERE CU CIOCOLATA

ECLERE CU CIOCOLATA

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

52 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg. mere
  • 1 pahar apa calduta cu un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri untura sau 1 pachet de margarina
  • faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se pun galbenusurile peste mascarpone,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se prepara blatul: Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina. Se

14 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Karidopasta bicolora