1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul rezultat mai puneti una sau doua linguri de faina. Il framantam bine dar nu prea mult ca se inmoaie. Il punem intr-o folie si il tinem la frigider cel putin o ora.
2. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni aproximative 30x20 cm. Impartim aluatul exact in doua. Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem cu sucitorul aluatul astfel incat sa ajunga cam de dimensiunea tavii. Atentie!!! Aluatul este foarte fraged si se poate rupe! Punem prima foaie in tava si mai intindem incet cu mainile pana se acopera toata tava. De obicei, colturile sunt cele care nu se acopera.
3. Punem peste prima foaie compozitia de mar cu dovleac, pe care am amestecat-o in prealabil si in care am pus esenta de vanilie. Nivelam compozitia cu lingura si deasupra adaugam cea de-a doua foaie pe care o intindem la fel ca pe prima. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 50 de minute, la foc potrivit.
4. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore. Daca doriti puteti pudra cu zahar pudra.
P.S.
Cantitatea pentru umplutura de mere si dovleac este cea ramasa dupa ce au fost calite. La mere am folosit aproximativ 1 kg si la dovleac mai putin, circa 600 grame.
Prajitura se fragezeste mai bine dupa doua zile din momentul in care este preparata.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii