Ingrediente
Pentru aluat:, 400 gr faina, 250 gr margarina sau unt, 2 oua, 3 linguri zahar, un varf cutit praf de copt, un varf cutit bicarbonat, esenta de vanilie, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 500 gr mere (curatate, date pe razatoarea mare si calite in prealabil impreuna cu cateva linguri de zahar, dupa gustul fiecaruia), 300 gr dovleac (curatat, dat pe razatoarea mare si calit la fel ca si marul), esenta de vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 2h
23 voturi
Mod de preparare
2. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni aproximative 30x20 cm. Impartim aluatul exact in doua. Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem cu sucitorul aluatul astfel incat sa ajunga cam de dimensiunea tavii. Atentie!!! Aluatul este foarte fraged si se poate rupe! Punem prima foaie in tava si mai intindem incet cu mainile pana se acopera toata tava. De obicei, colturile sunt cele care nu se acopera.
3. Punem peste prima foaie compozitia de mar cu dovleac, pe care am amestecat-o in prealabil si in care am pus esenta de vanilie. Nivelam compozitia cu lingura si deasupra adaugam cea de-a doua foaie pe care o intindem la fel ca pe prima. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 50 de minute, la foc potrivit.
4. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore. Daca doriti puteti pudra cu zahar pudra.
P.S.
Cantitatea pentru umplutura de mere si dovleac este cea ramasa dupa ce au fost calite. La mere am folosit aproximativ 1 kg si la dovleac mai putin, circa 600 grame.
Prajitura se fragezeste mai bine dupa doua zile din momentul in care este preparata.
Pofta buna!
Florina Toader , 16 octombrie 2014
excelenta,f.buna.
Camelia Stinga , 16 octombrie 2014
ff bunaaaaaaaaaa....am si uitat de acesta prajitura ...
Lucia Gheorghe , 05 octombrie 2014
FF.buna
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2014
Suna bine dar eu prefer strudel cu mere sau dovleac.
gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013
se vede excelenta!!miammm!!
Doina Truica , 10 septembrie 2013
ok......e bunaaaaa!