autor:

Licuta Marin

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Prajitura frageda cu mere si dovleac

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 gr faina, 250 gr margarina sau unt, 2 oua, 3 linguri zahar, un varf cutit praf de copt, un varf cutit bicarbonat, esenta de vanilie, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 500 gr mere (curatate, date pe razatoarea mare si calite in prealabil impreuna cu cateva linguri de zahar, dupa gustul fiecaruia), 300 gr dovleac (curatat, dat pe razatoarea mare si calit la fel ca si marul), esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul rezultat mai puneti una sau doua linguri de faina. Il framantam bine dar nu prea mult ca se inmoaie. Il punem intr-o folie si il tinem la frigider cel putin o ora.
2. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni aproximative 30x20 cm. Impartim aluatul exact in doua. Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem cu sucitorul aluatul astfel incat sa ajunga cam de dimensiunea tavii. Atentie!!! Aluatul este foarte fraged si se poate rupe! Punem prima foaie in tava si mai intindem incet cu mainile pana se acopera toata tava. De obicei, colturile sunt cele care nu se acopera.
3. Punem peste prima foaie compozitia de mar cu dovleac, pe care am amestecat-o in prealabil si in care am pus esenta de vanilie. Nivelam compozitia cu lingura si deasupra adaugam cea de-a doua foaie pe care o intindem la fel ca pe prima. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 50 de minute, la foc potrivit.
4. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore. Daca doriti puteti pudra cu zahar pudra.
P.S.
Cantitatea pentru umplutura de mere si dovleac este cea ramasa dupa ce au fost calite. La mere am folosit aproximativ 1 kg si la dovleac mai putin, circa 600 grame.
Prajitura se fragezeste mai bine dupa doua zile din momentul in care este preparata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

Clatitele: Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele treptat. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati

22 voturi    14 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andreea_Dinu

    Andreea_Dinu (Maestru bucatar):

    Testata si foarte apreciata! Buna rau ! Multumesc!

  • Fara foto

    lica sorina (Maestru bucatar):

    a iesit super!am respectat intocmai reteta si a iesit nemaipomenit. Dupa ce s-a terminat de copt prajitura nu a mai apucat sa se raceasca, caci a fost devorata. Felicitari pentru reteta!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Cretu , 06 martie 2015

    Dar daca o fac doar cu mere,e buna?

  • Fara foto

    Dana Anghel , 18 februarie 2015

    Cine are rabdare sa astepte doua zile ?!...

  • Fara foto

    Luminita-Corina Brunchi , 13 noiembrie 2014

    eu am facut-o este foarte buna in aceiasi zi ,nu mai trebuie sa astepti doua zile.

    • Fara foto

      Florina Toader , 16 octombrie 2014

      excelenta,f.buna.

    • Fara foto

      Camelia Stinga , 16 octombrie 2014

      ff bunaaaaaaaaaa....am si uitat de acesta prajitura ...

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 05 octombrie 2014

      FF.buna

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2014

      Suna bine dar eu prefer strudel cu mere sau dovleac.

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

      se vede excelenta!!miammm!!

    • Fara foto

      Doina Truica , 10 septembrie 2013

      ok......e bunaaaaa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr margarina sau unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • un varf cutit praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr mere (curatate
  • date pe razatoarea mare si calite in prealabil impreuna cu cateva linguri de zahar
  • dupa gustul fiecaruia)
  • 300 gr dovleac (curatat
  • dat pe razatoarea mare si calit la fel ca si marul)
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Suna bine dar eu prefer strudel cu mere sau dovleac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Briose cu physalis