autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura ,,gelee-cherry"

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
blat5 oua,5 linguri cu zahar,5 linguri faina,2 linguri cu ulei,o lingurita coaja rasa de lamaie, praf de sare, crema400 ml smantana,250 g branza de vaci,2 pliculete zahar vanilat,un pliculet gelatina,200 g zahar pudra,400 g cirese coapte, jeleul 400 ml sirop de cirese,2 pliculete de tort-gelee.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina.Se coace blatul timp de 20 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Dupa ce s-a copt ,se dseface blatul de hartie si se taie pe jumatatate,in 2 bucati egale ca dimensiuni.
2.Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca.200 g zahar un pharel de apa(cca.100 ml).Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.
3.Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci,cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.
Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza,se presara deasupra,pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop ,se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra,se insiropeaza usor cu sirop de cirese.Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul.Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati.Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,gelee-cherry"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake 2 ciocolata

Cheesecake 2 ciocolata

Incalziti cuptorul la 150°C;faramitati biscuiti cu facaletul cu ajutorul hartiei pergament; Intr-o

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Punem morcovii,( curatati, spalati si dati prin razatoarea mica ) si zaharul la foc mic pana scade

8 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat5 oua,5 linguri cu zahar,5 linguri faina,2 linguri cu ulei,o lingurita coaja rasa de lamaie, praf de sare
  • crema400 ml smantana,250 g branza de vaci,2 pliculete zahar vanilat,un pliculet gelatina,200 g zahar pudra,400 g cirese coapte
  • jeleul 400 ml sirop de cirese,2 pliculete de tort-gelee.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Negresa cu frisca