Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.
In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...
Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.
Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....
Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.
Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii