autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA IN DUNGI, CU BRANZA SI PIERSICI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 300 g zahar, 150 g faina, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de o lamaie, 150 ml ulei, 1 praf de sare, 1 lingura faina si una de unt pentru uns tava., , Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci, 200 g zahar, 420 g compot piersici, jumatati decojite, 100 g ciocolata, 4 plicuri gelatina, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina incolora pentru tort, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu sarea. Se adauga zaharul treptat si se bate pana se intareste. Se incorporeaza aromele, galbenusurile si uleiul, alternand cu faina. Se unge o tava (25 x 35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 25 - 30\'.

Umplutura
Se mixeaza branza cu zaharul si se topeste ciocolata la bain-marie. Se pune gelatina la inmuiat in 200 ml zeama de compot, apoi se dizolva pe baie de aburi si se amesteca cu branza.
Se imparte compozitia de branza in doua: jumatate se amesteca cu zaharul vanilat, iar in cealalta jumatate se incorporeaza cacaua si ciocolata topita. Se umple cornetul cu cate o crema si se decoreaza blatul in dungi albe si maro, apoi se da prajitura la rece pentru 30\'. Apoi se taie piersicile in felii si se repartizeaza pe prajitura, dupa care se toarna deasupra gelatina calduta, preparat cu zaharul pudra, conform instructiunilor de pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA IN DUNGI, CU BRANZA SI PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
profiterol cu lamaie

profiterol cu lamaie

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt

3 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu capsuna si mar caramelizat

Strudel cu capsuna si mar caramelizat

Caramelizati merele cu zaharul amestecast cu scortisoara, impartiti aluatul in 3 parti egale/taiati

23 voturi    26 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de o lamaie
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura faina si una de unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 420 g compot piersici
  • jumatati decojite
  • 100 g ciocolata
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina incolora pentru tort
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem