autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA IN DUNGI, CU BRANZA SI PIERSICI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 300 g zahar, 150 g faina, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de o lamaie, 150 ml ulei, 1 praf de sare, 1 lingura faina si una de unt pentru uns tava., , Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci, 200 g zahar, 420 g compot piersici, jumatati decojite, 100 g ciocolata, 4 plicuri gelatina, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina incolora pentru tort, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu sarea. Se adauga zaharul treptat si se bate pana se intareste. Se incorporeaza aromele, galbenusurile si uleiul, alternand cu faina. Se unge o tava (25 x 35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 25 - 30\'.

Umplutura
Se mixeaza branza cu zaharul si se topeste ciocolata la bain-marie. Se pune gelatina la inmuiat in 200 ml zeama de compot, apoi se dizolva pe baie de aburi si se amesteca cu branza.
Se imparte compozitia de branza in doua: jumatate se amesteca cu zaharul vanilat, iar in cealalta jumatate se incorporeaza cacaua si ciocolata topita. Se umple cornetul cu cate o crema si se decoreaza blatul in dungi albe si maro, apoi se da prajitura la rece pentru 30\'. Apoi se taie piersicile in felii si se repartizeaza pe prajitura, dupa care se toarna deasupra gelatina calduta, preparat cu zaharul pudra, conform instructiunilor de pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA IN DUNGI, CU BRANZA SI PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com Eu am facut blat de tort! Se

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de o lamaie
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura faina si una de unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 420 g compot piersici
  • jumatati decojite
  • 100 g ciocolata
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina incolora pentru tort
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada Visinica