PRAJITURA IN DUNGI, CU BRANZA SI PIERSICI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua, 300 g zahar, 150 g faina, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de o lamaie, 150 ml ulei, 1 praf de sare, 1 lingura faina si una de unt pentru uns tava.
  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci, 200 g zahar, 420 g compot piersici, jumatati decojite, 100 g ciocolata, 4 plicuri gelatina, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina incolora pentru tort, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu sarea. Se adauga zaharul treptat si se bate pana se intareste. Se incorporeaza aromele, galbenusurile si uleiul, alternand cu faina. Se unge o tava (25 x 35 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 25 - 30\'.

Umplutura

Se mixeaza branza cu zaharul si se topeste ciocolata la bain-marie. Se pune gelatina la inmuiat in 200 ml zeama de compot, apoi se dizolva pe baie de aburi si se amesteca cu branza.

Se imparte compozitia de branza in doua: jumatate se amesteca cu zaharul vanilat, iar in cealalta jumatate se incorporeaza cacaua si ciocolata topita. Se umple cornetul cu cate o crema si se decoreaza blatul in dungi albe si maro, apoi se da prajitura la rece pentru 30\'. Apoi se taie piersicile in felii si se repartizeaza pe prajitura, dupa care se toarna deasupra gelatina calduta, preparat cu zaharul pudra, conform instructiunilor de pe plic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise