autor:

Balea Bianca

» » Prajituri

Prajitura in straturi, cu gem acrisor

Autor: Balea Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balea Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Ingrediente
500g faina, 200g margarina, zahar, 3 oua, 1 plic praf de copt, 1 fiola esenta de rom, 2-3 linguri cacao, 250g gem acrisor (de caise,prune sau catina), 1 albus, 3 linguri miez de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1.Prajesti putin nucile in cuptor,iar cans s-au racit,le maruntesti cu un cutit.Mixezi margarina moale,la temperatura camerei,impreuna cu 200g zahar si ouale,pana se dizolva cristalele de zahar.Adaugi treptat esenta de rom,praful de copt si faina cernuta si omogenizezi.Vei obtine un aluat potrivit de tare,pe care il imparti in trei.Colorezi o parte din aluat folosind cacaua.

2.Tapetezi cu hartie de copt o tava mare,cu dimesiunile de aproximativ 30x40 cm.Pe planseta presarata cu faina,intinzi pe rand cele trei bucati de aluat,sub forma unor dreptunghiuri cu dimesiunile tavii.Asezi in tava jumatate din aluatul alb,il ungi cu jumatate de gem,acoperi cu aluatul maro pe care il ungi,de asemenea cu gem si suprapui aluatul alb ramas,pe care il ungi cu albus nebatut si presari zaharul ramas si nuca.

3.Introduci tava in cuptorul cald,la foc mijlociu si coci prajitura pentru circa 45 de minute.O tai in romburi,cand s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in straturi, cu gem acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU CASCAVAL

PRAJITURA CU CASCAVAL

Se bat albusurile spuma, se adauga un galbenus,laptele, maioneza, faina si bicarbonatul stins, sare

7 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri
Prajiturica Sweety

Prajiturica Sweety

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectic, batem bine

4 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 200g margarina
  • zahar
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 250g gem acrisor (de caise,prune sau catina)
  • 1 albus
  • 3 linguri miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Balea Bianca
Pui spaniol cu ardei gras

Pui spaniol cu ardei gras

Cureti ardeii grasi si ii tai in bucati mari.Cureti ceapa si o tai cubulete,la fel ca si costita,apoi

2 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Gratar de legume cu ficatei

Gratar de legume cu ficatei

Speli vanata,rosiile si deovlecelul,cureti ardeii grasi,ciupercile si cepele,apoi tai vanata si dovlecelul

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Amandine de casa