Prajitura in straturi, cu gem acrisor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 200g margarina
  • zahar
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 250g gem acrisor (de caise,prune sau catina)
  • 1 albus
  • 3 linguri miez de nuca

Mod de preparare

1.Prajesti putin nucile in cuptor,iar cans s-au racit,le maruntesti cu un cutit.Mixezi margarina moale,la temperatura camerei,impreuna cu 200g zahar si ouale,pana se dizolva cristalele de zahar.Adaugi treptat esenta de rom,praful de copt si faina cernuta si omogenizezi.Vei obtine un aluat potrivit de tare,pe care il imparti in trei.Colorezi o parte din aluat folosind cacaua.

2.Tapetezi cu hartie de copt o tava mare,cu dimesiunile de aproximativ 30x40 cm.Pe planseta presarata cu faina,intinzi pe rand cele trei bucati de aluat,sub forma unor dreptunghiuri cu dimesiunile tavii.Asezi in tava jumatate din aluatul alb,il ungi cu jumatate de gem,acoperi cu aluatul maro pe care il ungi,de asemenea cu gem si suprapui aluatul alb ramas,pe care il ungi cu albus nebatut si presari zaharul ramas si nuca.

3.Introduci tava in cuptorul cald,la foc mijlociu si coci prajitura pentru circa 45 de minute.O tai in romburi,cand s-a racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise