autor:

Balea Bianca

» » Prajituri

Prajitura in straturi, cu gem acrisor

Autor: Balea Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balea Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2011

Ingrediente
500g faina, 200g margarina, zahar, 3 oua, 1 plic praf de copt, 1 fiola esenta de rom, 2-3 linguri cacao, 250g gem acrisor (de caise,prune sau catina), 1 albus, 3 linguri miez de nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1.Prajesti putin nucile in cuptor,iar cans s-au racit,le maruntesti cu un cutit.Mixezi margarina moale,la temperatura camerei,impreuna cu 200g zahar si ouale,pana se dizolva cristalele de zahar.Adaugi treptat esenta de rom,praful de copt si faina cernuta si omogenizezi.Vei obtine un aluat potrivit de tare,pe care il imparti in trei.Colorezi o parte din aluat folosind cacaua.

2.Tapetezi cu hartie de copt o tava mare,cu dimesiunile de aproximativ 30x40 cm.Pe planseta presarata cu faina,intinzi pe rand cele trei bucati de aluat,sub forma unor dreptunghiuri cu dimesiunile tavii.Asezi in tava jumatate din aluatul alb,il ungi cu jumatate de gem,acoperi cu aluatul maro pe care il ungi,de asemenea cu gem si suprapui aluatul alb ramas,pe care il ungi cu albus nebatut si presari zaharul ramas si nuca.

3.Introduci tava in cuptorul cald,la foc mijlociu si coci prajitura pentru circa 45 de minute.O tai in romburi,cand s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in straturi, cu gem acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu mere si stafide

Briose cu mere si stafide

Ouale se bat spuma cu zaharul si cu margarina. Merele se curata de coaja si se rad pe razatoare.

4 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Briose cu banane pentru copii

Briose cu banane pentru copii

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si asezati cosuletele de briose intr-o tava speciala de briose. Într-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 200g margarina
  • zahar
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 250g gem acrisor (de caise,prune sau catina)
  • 1 albus
  • 3 linguri miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Balea Bianca
Pui spaniol cu ardei gras

Pui spaniol cu ardei gras

Cureti ardeii grasi si ii tai in bucati mari.Cureti ceapa si o tai cubulete,la fel ca si costita,apoi

2 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Gratar de legume cu ficatei

Gratar de legume cu ficatei

Speli vanata,rosiile si deovlecelul,cureti ardeii grasi,ciupercile si cepele,apoi tai vanata si dovlecelul

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Clatite