autor:

frunza janet

» » Prajituri

Prajitura insiropata cu gris

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru o tava de 25/25 cm:, , Vom folosi ca masura ,paharul de iaurt. Iaurtul folosit de mine a avut 125 de g:, -4 oua, -un iaurt de 125 g, -4 linguri de ulei, -2 masuri de faina, -o masura de gris fin, -o masura de zahar, -o lingura de mac, -un plic de praf de copt, -un varf de lingurita de sare, -o esenta de rom, , Pentru sirop:, - 3 pahare cu apa, -2 pahare de zahar, -coaja si sucul de la o lamaie, , Pentru servit:, -50 g fistic tocat marunt (am uitat sa il pun in poza)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

22 voturi

Mod de preparare

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam zeama de la lamaie, lasam sa fiarba 15 min si oprim focul.



Pentru blat, mixam bine ouale cu zaharul si esenta de rom, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam uleiul, in fir subtire, mixand mereu si apoi punem iaurtul. Mixam iarasi si adaugam faina amestecata cu grisul, praful de copt si praful de sare. Mixam bine si vom adauga semintele de mac. Amestecam bine si tot aluatul il vom pune intr-o tava unsa usor cu unt.



Dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 35-40 de min.sau pana cand se rumeneste frumos (se face proba cu scobitoarea). Dupa ce s-a rumenit, se scoate si asa fierbinte, cu un cutit bine ascutit se portioneaza prajitura, in tava si apoi se toarna deasupra, tot siropul, racit. Se lasa prajitura sa absoarbe siropul si se serveste presarata cu fistic tocat marunt.



Delicioasa, servita rece, de la frigider!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit

10 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adina_Lupu

    Adina_Lupu (Chef de cuisine):

    Aromata si gustoasa

  • Florica Marinela_Andriescu

    Florica Marinela_Andriescu (Chef de cuisine):

    O prajitura rapida care a placut mult celor care au devorat-o. Eu am pus mai mult mac si am mai adaugat coaja de lamaie si portocala in aluat. O recomand!

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olimpia Mititelu , 27 iunie 2015

    cred ca fara mac..putem face in forme ...savarine...

  • Fara foto

    Ioana Vladucu , 02 martie 2015

    Harissa arabeasca se face cu pasta de susan-tahina, nuca de cocos,inclusiv.gris,iaurt..etc.

  • Fara foto

    Doina , 25 ianuarie 2015

    Prajitura are varianta de post ?

    • Fara foto

      Victoria Stefanache , 20 decembrie 2014

      Dragii mei, nu luati gainile la bataie sa faca mai multe oua! Am spus ca puteti masura iaurtul, faina, zaharul cu o cana, dar .... nu sa puneti oua mai multe, ca nu este cazul, sunt suficiente 4 oua. Va doresc, dumneavoastra si celor dragi, sanatate, bucurii si impliniri! Cu mare drag, Victoria Stefanache

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 18 decembrie 2014

      Atat a-ti laudat prajitura asta incat am facut-o si eu dar nu m-a dat pe spate, a doua oara nu o mai fac... nu e pe gustul meu

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 18 decembrie 2014

      Rodica Comaniciu d-na V.Stefanache a spus ca sa folosim ca masura, o cana. deci , dublezi toate: 8, oua, o cana iaurt, 8 linguri ulei. 2 cani faina, o cana gris. o cana zahar. un praf de sare . 2 pliculete praf de copt.esenta . cand se vorbeste de pahar ca masura, el trebuie sa aiba 200ml. aici ar fi 6 pahare de apa si 4 pahare cu zahar. eu nu am facut aceasta prajitura. imi pare sirop cam mult.... cine a facut aceasta prajitura , sa ma lamureasca cat sirop se face, poate o fac si eu . multumesc!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2014

      cunosc prajitura eu o cunosc numai cu gris fara faina si cu bucatele de migdale deasupra-dar si a ta este foarte reusita.

    • Fara foto

      Ionescu Mariana , 10 noiembrie 2014

      si unde scrie gramaju cu 2 pahare ce folosim cana sau pahar?

    • Fara foto

      Cristina Culea , 10 noiembrie 2014

      Harissa (Arabic: هريسة) is a Maghrebian hot chili pepper paste whose main ingredients are roasted red peppers, serrano peppers and other hot chili peppers and spices and herbs such as garlic paste, coriander seed, or caraway as well as some vegetable or olive oil for preservation.

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 09 noiembrie 2014

      daca folosim o masura de 250ml, cate oua punem??

    • Fara foto

      Victoria Stefanache , 26 octombrie 2014

      Important de retinut este faptul ca masura despre care scrie persoana care a postat reteta, este aceeasi masura pentru toate ingredientele, indiferent care e aceea masura. Daca alegeti masura iaurtului de 125 grame, va asigur ca este prea mica, asta in situatia in care nu mananca o singura persoana. Dragele mele, folositi cu incredere masura de altadata, adica acea cana pentru apa, circa 250 ml, si faceti o prajitura sanatoasa din care poate manca o familie si ceva musafiri. Tava fiind mare va fi suficienta pentru toti. Eu personal nu am folosit niciodata mac, dar, arata chiar bine. E o reteta cu satisfactii maxime!

    • Fara foto

      Junger Ivone , 25 octombrie 2014

      prajitura se numeste harissa - este o prajitura arabeasca

    • Fara foto

      Liliana Schwartzberg , 22 aprilie 2014

      Dragii mei, nu luati gainile la bataie sa faca mai multe oua! Am spus ca puteti masura iaurtul, faina, zaharul cu o cana, dar .... nu sa puneti oua mai multe, ca nu este cazul, sunt suficiente 4 oua. Va doresc, dumneavoastra si celor dragi, sanatate, bucurii si impliniri! Cu mare drag, Victoria Stefanache

    • Fara foto

      Victoria Stefanache , 22 aprilie 2014

      Se numeste REVANI, este o prajitura turceasca foarte gustoasa. Eu o pregaresc de foarte multi ani cu acelasi succes! Este o concordanta perfecta intre cele doua componente adica, viteza de preparare este egala cu cea de consumare! Pofta buna!

    • Fara foto

      Turcanu Mariana , 18 aprilie 2014

      o voi incerca,arata delicios

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      Apetisanta!!!

    • Fara foto

      Irina Marinela Paduraru , 13 aprilie 2014

      Dragii mei, nu luati gainile la bataie sa faca mai multe oua! Am spus ca puteti masura iaurtul, faina, zaharul cu o cana, dar .... nu sa puneti oua mai multe, ca nu este cazul, sunt suficiente 4 oua. Va doresc, dumneavoastra si celor dragi, sanatate, bucurii si impliniri! Cu mare drag, Victoria Stefanache

    • Fara foto

      Ghita Si Mariana Pricop , 13 aprilie 2014

      Dupa ce se termina postul promit ca o incerc..

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 13 aprilie 2014

      Dragii mei, nu luati gainile la bataie sa faca mai multe oua! Am spus ca puteti masura iaurtul, faina, zaharul cu o cana, dar .... nu sa puneti oua mai multe, ca nu este cazul, sunt suficiente 4 oua. Va doresc, dumneavoastra si celor dragi, sanatate, bucurii si impliniri! Cu mare drag, Victoria Stefanache

    • Fara foto

      Lali Alb , 13 aprilie 2014

      ce e aia o masura?

    • Fara foto

      Cristina Cristiana , 12 aprilie 2014

      voi incerca :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava de 25/25 cm:
  • Vom folosi ca masura ,paharul de iaurt. Iaurtul folosit de mine a avut 125 de g:
  • -4 oua
  • -un iaurt de 125 g
  • -4 linguri de ulei
  • -2 masuri de faina
  • -o masura de gris fin
  • -o masura de zahar
  • -o lingura de mac
  • -un plic de praf de copt
  • -un varf de lingurita de sare
  • -o esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • - 3 pahare cu apa
  • -2 pahare de zahar
  • -coaja si sucul de la o lamaie
  • Pentru servit:
  • -50 g fistic tocat marunt (am uitat sa il pun in poza)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Doina

Prajitura are varianta de post ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca