Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam zeama de la lamaie, lasam sa fiarba 15 min si oprim focul.
Pentru blat, mixam bine ouale cu zaharul si esenta de rom, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam uleiul, in fir subtire, mixand mereu si apoi punem iaurtul. Mixam iarasi si adaugam faina amestecata cu grisul, praful de copt si praful de sare. Mixam bine si vom adauga semintele de mac. Amestecam bine si tot aluatul il vom pune intr-o tava unsa usor cu unt.
Dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 35-40 de min.sau pana cand se rumeneste frumos (se face proba cu scobitoarea). Dupa ce s-a rumenit, se scoate si asa fierbinte, cu un cutit bine ascutit se portioneaza prajitura, in tava si apoi se toarna deasupra, tot siropul, racit. Se lasa prajitura sa absoarbe siropul si se serveste presarata cu fistic tocat marunt.
Delicioasa, servita rece, de la frigider!
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii