Amestecam faina cu praful de copt, o framantam putin cu margarina, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si, treptat, laptele. Framantam compozitia pana cand obtinem un aluat de consistenta medie. Impartim aluatul in trei parti egale, apoi, presarim putina faina pe o planseta si intindem din fiecare bucata de aluat cate-o foaie de aprox. 27x30 cm. Asezam foile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incingem cuptorul la 180 grade. Fiecare foaie trebuie coapta aprox. 12-15 minute.
Lasam foile sa se raceasca, intre timp incalzim laptele pentru umplutura. Cand foile s-au racit complet, una dintre ele zdrobim bucati mici, apoi turnam pete ea laptele fierbinte si o lasam din nou sa se raceasca.
amestecam margarina cu zahar, rom, gem de caise si cacao, apoi adaugam aceasta compozitie la blatul zdrobit si amestecam bine. Umplem cele doua foi ramase cu aceasta crema.
Batem spuma tare albusurile intr-un vas de metal, cand spuma deja s-a intarit, adaugam treptat zaharul si asezam vasul pe bain-marie. Batem in continuare spuma arox. 4-5 minute, apoi asezam bezeaua in strat omogen pe prajitura.
Se topeste si ciocolata pe bain-marie, apoi se scurge peste bezea si inainte sa se intareasca, se repartizeaza uniform pe toata prajitura cu o furculita. Dam apoi prajitura la frigider timp de cateva ore, dupa care se poate servi.
Desi e una dintre preferatele mele, aceasta prajitura nu este \"botezata\" dupa mine, asa am gasit si eu reteta. Este foarte gustoasa, pofta buna tuturor care o incearca!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii