autor:

kati09

» » Prajituri

Prajitura "Kati"

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, - 500 g faina, - 1 plic praf de copt, - 250 g margarina sau unt, - 200 g zahar, - 2 galbenusuri, - 125 ml lapte, Pentru umplutura:, - 100 g margarina sau unt, - 300 ml lapte, - 100 g zahar, - 3 linguri rom, - 3 linguri gem de caise, - 3 linguri cacao, Pentru bezea:, - 4 albusuri, - 200 g zahar, - 100 g ciocolata menaj

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, o framantam putin cu margarina, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si, treptat, laptele. Framantam compozitia pana cand obtinem un aluat de consistenta medie. Impartim aluatul in trei parti egale, apoi, presarim putina faina pe o planseta si intindem din fiecare bucata de aluat cate-o foaie de aprox. 27x30 cm. Asezam foile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incingem cuptorul la 180 grade. Fiecare foaie trebuie coapta aprox. 12-15 minute.
Lasam foile sa se raceasca, intre timp incalzim laptele pentru umplutura. Cand foile s-au racit complet, una dintre ele zdrobim bucati mici, apoi turnam pete ea laptele fierbinte si o lasam din nou sa se raceasca.
amestecam margarina cu zahar, rom, gem de caise si cacao, apoi adaugam aceasta compozitie la blatul zdrobit si amestecam bine. Umplem cele doua foi ramase cu aceasta crema.
Batem spuma tare albusurile intr-un vas de metal, cand spuma deja s-a intarit, adaugam treptat zaharul si asezam vasul pe bain-marie. Batem in continuare spuma arox. 4-5 minute, apoi asezam bezeaua in strat omogen pe prajitura.
Se topeste si ciocolata pe bain-marie, apoi se scurge peste bezea si inainte sa se intareasca, se repartizeaza uniform pe toata prajitura cu o furculita. Dam apoi prajitura la frigider timp de cateva ore, dupa care se poate servi.
Desi e una dintre preferatele mele, aceasta prajitura nu este \"botezata\" dupa mine, asa am gasit si eu reteta. Este foarte gustoasa, pofta buna tuturor care o incearca!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kati"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura Kati - reţetă adaptată -

Prăjitura Kati - reţetă adaptată -

Pentru că,de obicei, nu-mi ies foile,am hotărât să modific reţeta acestei prăjituri care-mi

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • danutza

    danutza (Chef de cuisine):

    Am testat reţeta! A ieşit foarte bună.Este o prăjitură delicioasă .Mulţumesc încă odată Kati!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Imi place ca este cu bezea!

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    o prajitura foarte gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Delicioasa si arata superb!*****

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Delicioasa.....frumoasa prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata super bine...Am salvat reteta...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Delicioasa!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Mmmm...pare tare buna.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Arata foarte bine si sigur este si foarte buna!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      o prajitura f buna

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      f.buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 500 g faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 250 g margarina sau unt
  • - 200 g zahar
  • - 2 galbenusuri
  • - 125 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • - 100 g margarina sau unt
  • - 300 ml lapte
  • - 100 g zahar
  • - 3 linguri rom
  • - 3 linguri gem de caise
  • - 3 linguri cacao
  • Pentru bezea:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 100 g ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place ca este cu bezea!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura "Cuburi de gheata"