Prajitura "Kati"

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura "Kati"

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 500 g faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 250 g margarina sau unt
  • - 200 g zahar
  • - 2 galbenusuri
  • - 125 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • - 100 g margarina sau unt
  • - 300 ml lapte
  • - 100 g zahar
  • - 3 linguri rom
  • - 3 linguri gem de caise
  • - 3 linguri cacao
  • Pentru bezea:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 100 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, o framantam putin cu margarina, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si, treptat, laptele. Framantam compozitia pana cand obtinem un aluat de consistenta medie. Impartim aluatul in trei parti egale, apoi, presarim putina faina pe o planseta si intindem din fiecare bucata de aluat cate-o foaie de aprox. 27x30 cm. Asezam foile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incingem cuptorul la 180 grade. Fiecare foaie trebuie coapta aprox. 12-15 minute.

Lasam foile sa se raceasca, intre timp incalzim laptele pentru umplutura. Cand foile s-au racit complet, una dintre ele zdrobim bucati mici, apoi turnam pete ea laptele fierbinte si o lasam din nou sa se raceasca.

amestecam margarina cu zahar, rom, gem de caise si cacao, apoi adaugam aceasta compozitie la blatul zdrobit si amestecam bine. Umplem cele doua foi ramase cu aceasta crema.

Batem spuma tare albusurile intr-un vas de metal, cand spuma deja s-a intarit, adaugam treptat zaharul si asezam vasul pe bain-marie. Batem in continuare spuma arox. 4-5 minute, apoi asezam bezeaua in strat omogen pe prajitura.

Se topeste si ciocolata pe bain-marie, apoi se scurge peste bezea si inainte sa se intareasca, se repartizeaza uniform pe toata prajitura cu o furculita. Dam apoi prajitura la frigider timp de cateva ore, dupa care se poate servi.

Desi e una dintre preferatele mele, aceasta prajitura nu este \"botezata\" dupa mine, asa am gasit si eu reteta. Este foarte gustoasa, pofta buna tuturor care o incearca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise