autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura Kinder

Autor: Ramona Ionescu (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona Ionescu (Bucatar)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 oua, 200 gr nuca, 4 lg. nuca cocos, praf de copt 1/2, finneti - 1 cutie, lapte - 500 ml, unt 1 buc., ciocolata 100 gr, biscuiti Petit Beure

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pasul 1 : 200 g nuca prajita si tocata (nu data prin masina) se pune in tava, pe hartie pergament.

Pasul 2 : BLAT 8 albusuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar, 4 linguri de nuca de cocos , 2 linguri de faina si 1/2 praf de copt. Se coace blatul (peste nuci), se scoate din tava cu nuca in sus. Cand e rece se unge blatul cu finneti usor incalzit.

Pasul 3 : Crema: 8 galb se freaca cu 200 g zahar, cu 2 prafuri de budinca de vanilie + 500 ml lapte se pune la fiert si se amesteca bine. Cand e rece se amesteca cu 1 pachet de unt.

Pasul 4 :Crema se imparte in 2: una ramane asa iar in cealalta se pune 100 g cioc topita (eu o topesc in cuptorul cu microunde, las cam 1 minut la temperatura cea mai mica) cu 2 linguri de lapte.

Pasul 5 :Crema galbena se pune peste finetti, apoi un rand de biscuiti (petit beurre) inmuiati in cafea rece, apoi crema cu ciocolata iar deasupra frisca si ciocolata rasa.
Deoarece avea foarte multa crema eu nu am mai pus deasupra frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri

16 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    O reteta tare interesanta.Am s-o incerc cat mai curand.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr nuca
  • 4 lg. nuca cocos
  • praf de copt 1/2
  • finneti - 1 cutie
  • lapte - 500 ml
  • unt 1 buc.
  • ciocolata 100 gr
  • biscuiti Petit Beure

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta tare interesanta.Am s-o incerc cat mai curand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu prune, vanilie si migdale