autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura Kinder

Autor: Ramona Ionescu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona Ionescu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 oua, 200 gr nuca, 4 lg. nuca cocos, praf de copt 1/2, finneti - 1 cutie, lapte - 500 ml, unt 1 buc., ciocolata 100 gr, biscuiti Petit Beure

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pasul 1 : 200 g nuca prajita si tocata (nu data prin masina) se pune in tava, pe hartie pergament.

Pasul 2 : BLAT 8 albusuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar, 4 linguri de nuca de cocos , 2 linguri de faina si 1/2 praf de copt. Se coace blatul (peste nuci), se scoate din tava cu nuca in sus. Cand e rece se unge blatul cu finneti usor incalzit.

Pasul 3 : Crema: 8 galb se freaca cu 200 g zahar, cu 2 prafuri de budinca de vanilie + 500 ml lapte se pune la fiert si se amesteca bine. Cand e rece se amesteca cu 1 pachet de unt.

Pasul 4 :Crema se imparte in 2: una ramane asa iar in cealalta se pune 100 g cioc topita (eu o topesc in cuptorul cu microunde, las cam 1 minut la temperatura cea mai mica) cu 2 linguri de lapte.

Pasul 5 :Crema galbena se pune peste finetti, apoi un rand de biscuiti (petit beurre) inmuiati in cafea rece, apoi crema cu ciocolata iar deasupra frisca si ciocolata rasa.
Deoarece avea foarte multa crema eu nu am mai pus deasupra frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri

19 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura Kinder

Prajitura Kinder

Pregatim foile: Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    O reteta tare interesanta.Am s-o incerc cat mai curand.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 gr nuca
  • 4 lg. nuca cocos
  • praf de copt 1/2
  • finneti - 1 cutie
  • lapte - 500 ml
  • unt 1 buc.
  • ciocolata 100 gr
  • biscuiti Petit Beure

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta tare interesanta.Am s-o incerc cat mai curand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cuib de viespe