Pasul 1 : 200 g nuca prajita si tocata (nu data prin masina) se pune in tava, pe hartie pergament.
Pasul 2 : BLAT 8 albusuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar, 4 linguri de nuca de cocos , 2 linguri de faina si 1/2 praf de copt. Se coace blatul (peste nuci), se scoate din tava cu nuca in sus. Cand e rece se unge blatul cu finneti usor incalzit.
Pasul 3 : Crema: 8 galb se freaca cu 200 g zahar, cu 2 prafuri de budinca de vanilie + 500 ml lapte se pune la fiert si se amesteca bine. Cand e rece se amesteca cu 1 pachet de unt.
Pasul 4 :Crema se imparte in 2: una ramane asa iar in cealalta se pune 100 g cioc topita (eu o topesc in cuptorul cu microunde, las cam 1 minut la temperatura cea mai mica) cu 2 linguri de lapte.
Pasul 5 :Crema galbena se pune peste finetti, apoi un rand de biscuiti (petit beurre) inmuiati in cafea rece, apoi crema cu ciocolata iar deasupra frisca si ciocolata rasa.
Deoarece avea foarte multa crema eu nu am mai pus deasupra frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii