Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim la foc mic, amestecând continuu.
Separăm 8 dintre ouă. În bolul cu gălbenuşuri adăugăm încă 2 ouă (întregi de data asta!) şi 150 g de zahăr. Adăugăm puţină esenţă de portocală şi nişte coajă rasă. Turnăm ciocolata topită (răcită, între timp) şi amestecăm bine de tot.
Batem cele 8 albuşuri până rămân băţ (ştiţi vechea poveste: întoarceţi bolul invers. Dacă nu cad, sunt bine bătute). Adăugăm treptat 100g de zahăr şi mixăm, dar nu prea mult pentru că nu vrem ca albuşurile să se înmoaie. Când zahărul s-a încorporat, turnăm compoziţia de ciocolată şi amestecăm cât se poate de lent cu o lingură de lemn.
Acoperim tava cu hârtie de copt. Turnăm compoziţia în ea şi o dăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 de minute. După ce trec cele 30 de minute, se stinge cuptorul şi se mai lasă prăjitura înăuntru cam 15 minute.
Când o veţi scoate, veţi vedea că se va lăsa brusc. Nu vă speriaţi, e o chestie normală. Nu arată extraordinar, dar problema se poate remedia. Noi am scos-o din formă, am pudrat-o puţin cu zahăr şi am aşezat lângă ea rodie. Un deliiiiiciu! Spor la savurat!
P.S. Da, prajitura nu contine faina! Deloc.
Mai multe retete, pe https://saltnsasha.wordpress.com.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii