autor:

panseluta

» » Prajituri

Prajitura Mimoza

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Ptr.foi:, , 500 g faina, 200 g unt, sau untura, 100 g zahar praf, 1/2 pachet praf de copt (o lingurita), 3 galbenusuri, zahar vanilat,coaja rasa de lamaie, smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri), , Crema:, , 200 g unt, 200 g zahar praf, 1 ceasca lapte caldut, 4 Lg faina, unt cat o nuca, sucul si coaja rasa de la o lamaie., zahar vanilat, 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este.
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.
-Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.
-Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este cam de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.
-Ptr crema,se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.
cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.
-Prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.
Prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este.
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Cupcakes cu Ciocolata

Cupcakes cu Ciocolata

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeria Erdo , 15 aprilie 2014

    Prăjitura nu arată bine când este tăiată, semn ca foile sunt prea tari. Si eu am o rețea asemănătoare, acum caut sa schimb foile.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    cred ca unt e prea mult ,dar nucile nu au ce sa strice.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Foile cu untura sunt foarte fragede

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      ai spus bine ca o ai de la mama pt ca faci crema naturala(fara plicuri cu E-uri)! Felicitari! Eu mai pun putin unt si nuci in gem

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Ptr.foi:
  • 500 g faina
  • 200 g unt, sau untura
  • 100 g zahar praf
  • 1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat,coaja rasa de lamaie
  • smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri)
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 4 Lg faina
  • unt cat o nuca
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie.
  • zahar vanilat
  • 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
Calamari umpluti

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Chifle umplute cu afumatura

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

3 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive
Clatite cu mere

Clatite cu mere

- se mixeaza bine ouale cu uleiul,sarea,esentele,apoi se adauga faina,mixand in continuare,coaja

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse