autor:

panseluta

» » Prajituri

Prajitura Mimoza

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Ptr.foi:, , 500 g faina, 200 g unt, sau untura, 100 g zahar praf, 1/2 pachet praf de copt (o lingurita), 3 galbenusuri, zahar vanilat,coaja rasa de lamaie, smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri), , Crema:, , 200 g unt, 200 g zahar praf, 1 ceasca lapte caldut, 4 Lg faina, unt cat o nuca, sucul si coaja rasa de la o lamaie., zahar vanilat, 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Dificultate: Medie Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este.
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.
-Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.
-Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este cam de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.
-Ptr crema,se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.
cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.
-Prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.
Prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins

Muffins

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C ( 350 grade F, pt fetele din state) 2. Intr-un bol se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Prajituri
Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine

Se unge forma de tort cu untul scos din timp din frigider pentru a se inmuia putin.Nectarinele se

61 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeria Erdo , 15 aprilie 2014

    Prăjitura nu arată bine când este tăiată, semn ca foile sunt prea tari. Si eu am o rețea asemănătoare, acum caut sa schimb foile.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    cred ca unt e prea mult ,dar nucile nu au ce sa strice.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Foile cu untura sunt foarte fragede

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      ai spus bine ca o ai de la mama pt ca faci crema naturala(fara plicuri cu E-uri)! Felicitari! Eu mai pun putin unt si nuci in gem

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • Ptr.foi:
  • 500 g faina
  • 200 g unt, sau untura
  • 100 g zahar praf
  • 1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat,coaja rasa de lamaie
  • smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri)
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 4 Lg faina
  • unt cat o nuca
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie.
  • zahar vanilat
  • 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive
pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

reteta asta o am de la o prietena australianca. Se pun la copt ardeii, apoi se pun cu sare in punga

5 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine