autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA MOCCA CU COCOS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
Aluatul:, 450g.faina,, 300g.margarina,, 250g.zahar,, 1 galbenus,, un varf de cutit de sare,, 1 vanilie,, 1 lingura coaja rasa de lamaie, Crema:, 100ml.grisca,, 150g.zahar,, 3 albusuri,, 200g.cocos,, 100g.gem,, 300ml.frisca batuta,, 10g.ness,, 50g.zahar pudra,, 20g.gelatina, Glazura:, 150g.ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Faina se amesteca cu margarina , zaharul pudra, galbenusul,vanilia, sarea, coaja de lamaie.Aluatul obtinut se tine 30 minute la frigider.Apoi se intinde o foaie de 1 cm. grosime , care se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace pe jumatate la 180*C.
2.Se bate frisca si se amesteca cu zaharul , albusurile batute spuma si nuca de cocos si se lasa deoparte.
3.Se scoate tava din cuptor cu foaia pe jumatate coapta , se unge cu gem (dupa preferinta),apoi se pune crema de cocos si se da din nou la cuptor.Cand este gata, se pune la rece.
4.Frisca batuta se amesteca cu ness-ul, care a fost dizolvat cu o lingura de apa si amestecat cu zaharul pudra si gelatina dizolvata.Cu acest amestec se unge suprafata prajiturii si se da la frigider pana se intareste.
5.Peste crema de cafea se pune o glazura de ciocolata:ciocolata de menaj se topeste cu 2 linguri de apa.cand glazura s-a intarit, se taie prajitura cu un cutit cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA MOCCA CU COCOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 450g.faina,
  • 300g.margarina,
  • 250g.zahar,
  • 1 galbenus,
  • un varf de cutit de sare,
  • 1 vanilie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 100ml.grisca,
  • 150g.zahar,
  • 3 albusuri,
  • 200g.cocos,
  • 100g.gem,
  • 300ml.frisca batuta,
  • 10g.ness,
  • 50g.zahar pudra,
  • 20g.gelatina
  • Glazura:
  • 150g.ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de pepene galben cu piersici si caju