PRAJITURA MOCCA CU COCOS

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 450g.faina,
  • 300g.margarina,
  • 250g.zahar,
  • 1 galbenus,
  • un varf de cutit de sare,
  • 1 vanilie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie;
  • Crema:
  • 100ml.grisca,
  • 150g.zahar,
  • 3 albusuri,
  • 200g.cocos,
  • 100g.gem,
  • 300ml.frisca batuta,
  • 10g.ness,
  • 50g.zahar pudra,
  • 20g.gelatina;
  • Glazura:
  • 150g.ciocolata de menaj;

Mod de preparare

1.Faina se amesteca cu margarina , zaharul pudra, galbenusul,vanilia, sarea, coaja de lamaie.Aluatul obtinut se tine 30 minute la frigider.Apoi se intinde o foaie de 1 cm. grosime , care se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace pe jumatate la 180*C.

2.Se bate frisca si se amesteca cu zaharul , albusurile batute spuma si nuca de cocos si se lasa deoparte.

3.Se scoate tava din cuptor cu foaia pe jumatate coapta , se unge cu gem (dupa preferinta),apoi se pune crema de cocos si se da din nou la cuptor.Cand este gata, se pune la rece.

4.Frisca batuta se amesteca cu ness-ul, care a fost dizolvat cu o lingura de apa si amestecat cu zaharul pudra si gelatina dizolvata.Cu acest amestec se unge suprafata prajiturii si se da la frigider pana se intareste.

5.Peste crema de cafea se pune o glazura de ciocolata:ciocolata de menaj se topeste cu 2 linguri de apa.cand glazura s-a intarit, se taie prajitura cu un cutit cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise