autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA MOCCA CU COCOS

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
Aluatul:, 450g.faina,, 300g.margarina,, 250g.zahar,, 1 galbenus,, un varf de cutit de sare,, 1 vanilie,, 1 lingura coaja rasa de lamaie, Crema:, 100ml.grisca,, 150g.zahar,, 3 albusuri,, 200g.cocos,, 100g.gem,, 300ml.frisca batuta,, 10g.ness,, 50g.zahar pudra,, 20g.gelatina, Glazura:, 150g.ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Faina se amesteca cu margarina , zaharul pudra, galbenusul,vanilia, sarea, coaja de lamaie.Aluatul obtinut se tine 30 minute la frigider.Apoi se intinde o foaie de 1 cm. grosime , care se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace pe jumatate la 180*C.
2.Se bate frisca si se amesteca cu zaharul , albusurile batute spuma si nuca de cocos si se lasa deoparte.
3.Se scoate tava din cuptor cu foaia pe jumatate coapta , se unge cu gem (dupa preferinta),apoi se pune crema de cocos si se da din nou la cuptor.Cand este gata, se pune la rece.
4.Frisca batuta se amesteca cu ness-ul, care a fost dizolvat cu o lingura de apa si amestecat cu zaharul pudra si gelatina dizolvata.Cu acest amestec se unge suprafata prajiturii si se da la frigider pana se intareste.
5.Peste crema de cafea se pune o glazura de ciocolata:ciocolata de menaj se topeste cu 2 linguri de apa.cand glazura s-a intarit, se taie prajitura cu un cutit cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA MOCCA CU COCOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pastel de nata

Pastel de nata

Se scoate aluatul si se lasa la dezghetat.Se intinde foaia pe masa de lucru si cu ajutorul unui pahar

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 450g.faina,
  • 300g.margarina,
  • 250g.zahar,
  • 1 galbenus,
  • un varf de cutit de sare,
  • 1 vanilie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 100ml.grisca,
  • 150g.zahar,
  • 3 albusuri,
  • 200g.cocos,
  • 100g.gem,
  • 300ml.frisca batuta,
  • 10g.ness,
  • 50g.zahar pudra,
  • 20g.gelatina
  • Glazura:
  • 150g.ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Raffaelo