autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura "Mura"

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 180 g zahar, 6 linguri rase de faina, 50 g unt, un praf de sare, Crema:, 200 ml frisca lichida, 2 linguri cu smantana, 200 ml sirop de mure, 250 g mure scurse de sirop, un plic (10g) de gelatina, Spuma de mure:, 100 ml frisca lichida, 50 ml sirop de mure, Decor:, o mana de mure coapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare

Galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaiesi se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit.

Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati.

Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat

Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece. Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute, apoi se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca

Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine, se toarna siropul in fir subtire apoiincorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat este de seara pana a 2 zi, apoi se taie dupa forma dorita. Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Mura"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu crema de vanilie si caise

Tarta cu crema de vanilie si caise

Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare , laptele

3 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Strudel de dovleac

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

42 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 6 linguri rase de faina
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu smantana
  • 200 ml sirop de mure
  • 250 g mure scurse de sirop
  • un plic (10g) de gelatina
  • Spuma de mure:
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de mure
  • Decor:
  • o mana de mure coapte

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata