Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare
Galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaiesi se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit.
Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati.
Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat
Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece. Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute, apoi se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca
Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine, se toarna siropul in fir subtire apoiincorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat este de seara pana a 2 zi, apoi se taie dupa forma dorita. Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii