autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura Nina

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
- 450g faina, - 150g faina, - 500 g zahar pudra, - 3 oua, - 2 linguri de smantasna, - 1 praf de copt, - 1 cana de lapte, - 1 plic de zahar vanilat, - 200g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf de copt stins cu zeama de lamaie se framanta un aluat care se imparte in trei. Se prelucreaza trei fpi care vor fi coapte pe fundul tavii de aragaz.

Una din foi se sfarama si se pune in laptele cu vanilie , se freaca pana devine o pasta.

Untul se freaca cu 200g zahar pudra peste care se toarna crema obtinuta mai sus se adauga o mana de alune sau nuci coapte si sfaramate, lamaie sau potocala rasa.

Foile se vor insiropa usor cu suc de fructe apoi se va aseza prima foaie crema obtinuta si apoi a doua foaie.

Se bat spuma cele 3 albusuri in care se adauga 150g zahar pudra se pune pe baie de abur pana se ingroasa si se intinde calda deasupra prajiturii.

Deasupra se rade ciocolata.

O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Nina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu  varza

Placinta cu varza

Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie

8 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat

7 voturi    11 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • - 450g faina
  • - 150g faina
  • - 500 g zahar pudra
  • - 3 oua
  • - 2 linguri de smantasna
  • - 1 praf de copt
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - 200g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi cu dulceata de fragute