autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura Nina

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
- 450g faina, - 150g faina, - 500 g zahar pudra, - 3 oua, - 2 linguri de smantasna, - 1 praf de copt, - 1 cana de lapte, - 1 plic de zahar vanilat, - 200g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf de copt stins cu zeama de lamaie se framanta un aluat care se imparte in trei. Se prelucreaza trei fpi care vor fi coapte pe fundul tavii de aragaz.

Una din foi se sfarama si se pune in laptele cu vanilie , se freaca pana devine o pasta.

Untul se freaca cu 200g zahar pudra peste care se toarna crema obtinuta mai sus se adauga o mana de alune sau nuci coapte si sfaramate, lamaie sau potocala rasa.

Foile se vor insiropa usor cu suc de fructe apoi se va aseza prima foaie crema obtinuta si apoi a doua foaie.

Se bat spuma cele 3 albusuri in care se adauga 150g zahar pudra se pune pe baie de abur pana se ingroasa si se intinde calda deasupra prajiturii.

Deasupra se rade ciocolata.

O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Nina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine indiana cu iaurt

Paine indiana cu iaurt

Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in

20 voturi    10 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza

Pizza

Ideea este luata de la "Domino's Pizza" 1) Am tocat toate ingredientele pentru decor si le-am

22 voturi    9 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • - 450g faina
  • - 150g faina
  • - 500 g zahar pudra
  • - 3 oua
  • - 2 linguri de smantasna
  • - 1 praf de copt
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - 200g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
MAMALIGA