autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura Nina

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
- 450g faina, - 150g faina, - 500 g zahar pudra, - 3 oua, - 2 linguri de smantasna, - 1 praf de copt, - 1 cana de lapte, - 1 plic de zahar vanilat, - 200g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf de copt stins cu zeama de lamaie se framanta un aluat care se imparte in trei. Se prelucreaza trei fpi care vor fi coapte pe fundul tavii de aragaz.

Una din foi se sfarama si se pune in laptele cu vanilie , se freaca pana devine o pasta.

Untul se freaca cu 200g zahar pudra peste care se toarna crema obtinuta mai sus se adauga o mana de alune sau nuci coapte si sfaramate, lamaie sau potocala rasa.

Foile se vor insiropa usor cu suc de fructe apoi se va aseza prima foaie crema obtinuta si apoi a doua foaie.

Se bat spuma cele 3 albusuri in care se adauga 150g zahar pudra se pune pe baie de abur pana se ingroasa si se intinde calda deasupra prajiturii.

Deasupra se rade ciocolata.

O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Nina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

1. In apa calduta se dizolva sarea, zaharul si drojdia, se adauga si uleiul de masline apoi acest

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri rapide cu nutella

Cornuri rapide cu nutella

Foaia in cazul meu rotunda am impartit-o in 8 triunghiuri; Pe fiecare triunghi am pus o lingura

22 voturi    13 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • - 450g faina
  • - 150g faina
  • - 500 g zahar pudra
  • - 3 oua
  • - 2 linguri de smantasna
  • - 1 praf de copt
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - 200g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze