autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura pufoasa cu mere si pere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2015

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, 5 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 2 mere potrivite, 2 pere potrivite, 1 lingurita rasa scortisoara macinata, 1/2 lingurita anason macinat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le dam la rece.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, apoi laptele.
Amestecam faina cu praful de copt, le adaugam peste compozitia de galbenusuri.
Albusurile le incorporam usor, cu ajutorul unei palete.
Curatam merele, perele, le taiem cubulete.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de 22/24 cm, turnam compozitia obtinuta si o nivelam.
Punem din loc in loc fructele, deasupra presaram scortisoara si anasonul.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
O lasam pana se rumeneste si este coapta, 25-30 de minute dureaza.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Deliciu ciocolatos

Deliciu ciocolatos

1. Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sarea apoi se incorporeaza galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Mod de preparare pentru crumble: Untul trebuie sa fie rece din frigider. Se pune faina, zaharul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 mere potrivite
  • 2 pere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se pun galbenusurile peste mascarpone,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se prepara blatul: Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina. Se

14 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Pogacele cu unt vanilate