Prajitura pufoasa cu mere si pere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu mere si pere

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 mere potrivite
  • 2 pere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le dam la rece.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, apoi laptele.

Amestecam faina cu praful de copt, le adaugam peste compozitia de galbenusuri.

Albusurile le incorporam usor, cu ajutorul unei palete.

Curatam merele, perele, le taiem cubulete.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de 22/24 cm, turnam compozitia obtinuta si o nivelam.

Punem din loc in loc fructele, deasupra presaram scortisoara si anasonul.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

O lasam pana se rumeneste si este coapta, 25-30 de minute dureaza.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure