autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Punch

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 03 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 03 iulie 2014

Ingrediente
Aceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia Sarbatorilor ., - blaturi:, 9 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri faina, apa, praf de copt, colorant rosu, - sirop:, 200 ml sirop capsuni, 200 ml ceai cu esenta de rom, 200 ml sirop de soc, 6 linguri rom, 1 sticluta esenta punch, 2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa, colorant alimentar rosu, - glazura:, 300 g zahar pudra, 1 lingura esenta punch, 1 lingura rom, zeama de la 1/2 lamaie, apa, colorant rosu

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa).
Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pina se coace blatul cam 20-25 de minute. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
In doua dintre blaturi punem colorant rosu si pe al treilea il lasam galben.
Tava cu dimensiunile de 25 X 38 cm .Cat timp coacem un blat, il facem pe celalalt.
Facem trei siropuri astfel:
primul: 100 ml sirop de capsuni se amesteca cu ceaiul cu rom si mai adaugam 2 linguri rom, 1 lingurita esenta punch si colorant rosu.
al doilea: la fel ca primul
al treilea: siropul de soc cu 2 linguri rom , o lingurita esenta punch se amesteca. Fara colorant.
Dupa ce toate sunt gata , trecem la asamblarea prajiturii.
Pe un platou asezam primul blat rosu si il insiropam cu primul sirop.
Ungem acest blat cu grija cu gem de afine moale9 eu am lasat afinele intregi si s-a imbibat prea tare in blat, deci facem o pasta moale din gem si o intindem subtire)
Asezam deasupra blatul galben, il insiropam cu siropul al treilea, apoi ungem blatul cu gem, in strat subtire.
Asezam al treilea blar ( rosu) deasupra si il insiropam cu siropul al doilea.
Punem deasupra hartie de copt, asezam o greutate deasupra si lasam la rece cateva ore.
Apoi preparam glazura : zaharul pudra il amestecam cu romul , aroma de punch si zeama de lamaie. Amestecam bine sa se omogenizeze.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem o glazura nici prea moale nici prea groasa. Turnam glazura peste prajitura si o nivelam.Adaugam glazura in doua ture.
Dam la rece prajitura pina a doua zi.
Daca nu va plac prajiturile prea dulci, puteti reduce cantitatea de sirop, puneti mai putin.
Este putin cam mult de lucru la prajitura dar....nu veti regreta.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/prajitura-punch.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Punch" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rafaello

Rafaello

Blatul: Albusurile batute bine cu 300 g zahar. Se amesteca usor cu 150 g faina , 50 g cocos si

31 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul,

23 voturi    7 comentarii
28h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Aceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia Sarbatorilor .
  • - blaturi:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • apa
  • praf de copt
  • colorant rosu
  • - sirop:
  • 200 ml sirop capsuni
  • 200 ml ceai cu esenta de rom
  • 200 ml sirop de soc
  • 6 linguri rom
  • 1 sticluta esenta punch
  • 2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa
  • colorant alimentar rosu
  • - glazura:
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura esenta punch
  • 1 lingura rom
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • apa
  • colorant rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Stelute cu bezea