Prajitura Raffaello

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente-Crema:
  • - 750ml frisca lichida
  • - 700-750ciocolata alba(cu ciocolata mai multa iese crema mai tare)
  • - 1 pliculet intaritor de frisca
  • - citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos
  • ngrediente:-blat-1-
  • Tava folosita este de 25/35cm.
  • - 3oua
  • - 100g zahar
  • - 100ml ulei
  • - 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
  • - 100g zahar
  • - 200g faina
  • - 1 pac praf copt
  • Ingrediente: -blat-2-
  • - 5 albusuri
  • - 150g zahar
  • - 150g fulgi cocos
  • - 2ls faina
  • - 1/2 pac. praf copt
  • - citeva picaturi esenta migdale

Mod de preparare

Mod preparare:Crema

Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adauga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit.

Se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider.

Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

Mod preparare:Blat 1

Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul.

Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.

Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 180 gradeC.

Mod preparare:Blat 2

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare.

Se adauga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.

Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 180 gradeC cca 20-25 min.

Finalizare:

A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite se asambleaza prajitura:

blat-1- este la baza,se pune crema, se aseaza deasupra blat-2- , se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos.

Se da la frigider (congelator)peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise