autor:

Morari Oana

» » Dulciuri diverse

Prajitura Raffaello

Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente-Crema:, , - 750ml frisca lichida, - 700-750ciocolata alba(cu ciocolata mai multa iese crema mai tare), - 1 pliculet intaritor de frisca, - citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos, ngrediente:-blat-1-, Tava folosita este de 25/35cm., - 3oua, - 100g zahar, - 100ml ulei, - 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale), - 100g zahar, - 200g faina, - 1 pac praf copt, Ingrediente: -blat-2-, - 5 albusuri, - 150g zahar, - 150g fulgi cocos, - 2ls faina, - 1/2 pac. praf copt, - citeva picaturi esenta migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Mod preparare:Crema
Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adauga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit.
Se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider.
Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.
Mod preparare:Blat 1
Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 180 gradeC.
Mod preparare:Blat 2
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare.
Se adauga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.
Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 180 gradeC cca 20-25 min.

Finalizare:
A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite se asambleaza prajitura:
blat-1- este la baza,se pune crema, se aseaza deasupra blat-2- , se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos.
Se da la frigider (congelator)peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Blatul: 8 albusuri se bat cu 300 de grame de zahar. Cand capata consistenta se adauga 200 de grame

28 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Coconut macarons

Coconut macarons

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente-Crema:
  • - 750ml frisca lichida
  • - 700-750ciocolata alba(cu ciocolata mai multa iese crema mai tare)
  • - 1 pliculet intaritor de frisca
  • - citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos
  • ngrediente:-blat-1-
  • Tava folosita este de 25/35cm.
  • - 3oua
  • - 100g zahar
  • - 100ml ulei
  • - 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
  • - 100g zahar
  • - 200g faina
  • - 1 pac praf copt
  • Ingrediente: -blat-2-
  • - 5 albusuri
  • - 150g zahar
  • - 150g fulgi cocos
  • - 2ls faina
  • - 1/2 pac. praf copt
  • - citeva picaturi esenta migdale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fondant de ciocolata