Prajitura rasturnata cu mere

Eu am folosit mere razuite in toamna si puse la congelator.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu mere

Ingrediente

  • 800 gr mere razuite
  • 50 gr unt
  • zahar (2-3 linguri )
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 plic parf de copt
  • 200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja razuita de la o lamaie
  • Extra:
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Eu am folosit mere razuite in toamna si puse la congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.

Intr-un vas pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere stafidele. Le lasam la racit.

Ungem cu unt o forma de tarta cu diametru de 20, pe toata suprafata.

Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.

Pt blat :

Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.

Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.

Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor pentru 15-20 minute, la 180 grade C.

Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa raceasca foarte bine inainte sa intindem frisca peste ea.

Smantana de frisca din frigider o batem pana se intareste, punem in ea coaja razuita de la o lamaie si zaharul pudra. Amestecam si intindem peste prajitura.

Decorati cum doriti si cu ce doriti, puneti prajitura la frigider si lasati sa se raceasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise