Eu am folosit mere razuite in toamna si puse la congelator.
Eu am folosit mere razuite in toamna si puse la congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.
Intr-un vas pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere stafidele. Le lasam la racit.
Ungem cu unt o forma de tarta cu diametru de 20, pe toata suprafata.
Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.
Pt blat :
Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.
Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.
Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor pentru 15-20 minute, la 180 grade C.
Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa raceasca foarte bine inainte sa intindem frisca peste ea.
Smantana de frisca din frigider o batem pana se intareste, punem in ea coaja razuita de la o lamaie si zaharul pudra. Amestecam si intindem peste prajitura.
Decorati cum doriti si cu ce doriti, puneti prajitura la frigider si lasati sa se raceasca.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii