Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 50 g zahar
  • 1 portocala (de orice fel)
  • 180 g faina
  • 115 g malai
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar
  • 120 g iaurt grecesc
  • 100 g ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de portocala

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 g C.

Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu fund detasabil, puneti sub gratarul cuptorului pe care urmeaza sa puneti tava o alta tava cu folie de aluminiu, va picura unt)

Intr-o cratita, topiti untul si adaugati cele 50 g de zahar, amestecand pana ce zaharul se topeste.

Turnati amestecul in tava pregatita.

Taiati felii de portocala subtiri si asezati-le pe fundul tavii, peste amestecul pus anterior.

Intr-un castron, amestecati faina, malaiul, praful de copt si sarea.

Intr-un bol, mixati uleiul, iaurtul si zaharul.

Adaugati cate un ou, pe rand, si mixati dupa fiecare apoi adaugati vanilia si sucul de portocala.

Adaugati amestecul de faina si malai si mixati doar pana la omogenizarea ingredientelor.

Turnati apoi in tava, peste portocale si introduceti tava in cuptor.

Coaceti pentru aproximativ 50 de minute apoi faceti testul scobitorii. Daca prajitura nu este coapta, mai lasati-o cateva minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura sa se raceasca 15 minute apoi rasturnati-o pe un platou.

Taiati-o dupa ce s-a racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise