Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 50 g zahar
  • 1 portocala (de orice fel)
  • 180 g faina
  • 115 g malai
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar
  • 120 g iaurt grecesc
  • 100 g ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de portocala

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 g C.

Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu fund detasabil, puneti sub gratarul cuptorului pe care urmeaza sa puneti tava o alta tava cu folie de aluminiu, va picura unt)

Intr-o cratita, topiti untul si adaugati cele 50 g de zahar, amestecand pana ce zaharul se topeste.

Turnati amestecul in tava pregatita.

Taiati felii de portocala subtiri si asezati-le pe fundul tavii, peste amestecul pus anterior.

Intr-un castron, amestecati faina, malaiul, praful de copt si sarea.

Intr-un bol, mixati uleiul, iaurtul si zaharul.

Adaugati cate un ou, pe rand, si mixati dupa fiecare apoi adaugati vanilia si sucul de portocala.

Adaugati amestecul de faina si malai si mixati doar pana la omogenizarea ingredientelor.

Turnati apoi in tava, peste portocale si introduceti tava in cuptor.

Coaceti pentru aproximativ 50 de minute apoi faceti testul scobitorii. Daca prajitura nu este coapta, mai lasati-o cateva minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura sa se raceasca 15 minute apoi rasturnati-o pe un platou.

Taiati-o dupa ce s-a racit complet.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure