autor:

Anca Bunea

» » Prajituri

Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Ingrediente
2 linguri unt, 50 g zahar, 1 portocala (de orice fel), 180 g faina, 115 g malai, 1 si 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 150 g zahar, 120 g iaurt grecesc, 100 g ulei, 3 oua, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingura zeama de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 g C.
Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu fund detasabil, puneti sub gratarul cuptorului pe care urmeaza sa puneti tava o alta tava cu folie de aluminiu, va picura unt)
Intr-o cratita, topiti untul si adaugati cele 50 g de zahar, amestecand pana ce zaharul se topeste.
Turnati amestecul in tava pregatita.
Taiati felii de portocala subtiri si asezati-le pe fundul tavii, peste amestecul pus anterior.
Intr-un castron, amestecati faina, malaiul, praful de copt si sarea.
Intr-un bol, mixati uleiul, iaurtul si zaharul.
Adaugati cate un ou, pe rand, si mixati dupa fiecare apoi adaugati vanilia si sucul de portocala.
Adaugati amestecul de faina si malai si mixati doar pana la omogenizarea ingredientelor.
Turnati apoi in tava, peste portocale si introduceti tava in cuptor.
Coaceti pentru aproximativ 50 de minute apoi faceti testul scobitorii. Daca prajitura nu este coapta, mai lasati-o cateva minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura sa se raceasca 15 minute apoi rasturnati-o pe un platou.
Taiati-o dupa ce s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Aroma Padurii

Prajitura Aroma Padurii

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

35 voturi    13 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 50 g zahar
  • 1 portocala (de orice fel)
  • 180 g faina
  • 115 g malai
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar
  • 120 g iaurt grecesc
  • 100 g ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine