Incalziti cuptorul la 180 g C.
Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu fund detasabil, puneti sub gratarul cuptorului pe care urmeaza sa puneti tava o alta tava cu folie de aluminiu, va picura unt)
Intr-o cratita, topiti untul si adaugati cele 50 g de zahar, amestecand pana ce zaharul se topeste.
Turnati amestecul in tava pregatita.
Taiati felii de portocala subtiri si asezati-le pe fundul tavii, peste amestecul pus anterior.
Intr-un castron, amestecati faina, malaiul, praful de copt si sarea.
Intr-un bol, mixati uleiul, iaurtul si zaharul.
Adaugati cate un ou, pe rand, si mixati dupa fiecare apoi adaugati vanilia si sucul de portocala.
Adaugati amestecul de faina si malai si mixati doar pana la omogenizarea ingredientelor.
Turnati apoi in tava, peste portocale si introduceti tava in cuptor.
Coaceti pentru aproximativ 50 de minute apoi faceti testul scobitorii. Daca prajitura nu este coapta, mai lasati-o cateva minute.
Scoateti tava din cuptor, lasati prajitura sa se raceasca 15 minute apoi rasturnati-o pe un platou.
Taiati-o dupa ce s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii