autor:

Flory_Matei

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura rasturnata cu prune

Autor: Flory_Matei (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory_Matei (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Ingrediente
150 g unt usor topit, 250 g zahar, 8 prune taiate in doua, 3 oua, 100 g faina, 40 g malai, 10 g cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet, pune peste el o lingura de apa si 100 gr de zahar. Dupa 5 minute, timp in care se formeaza un caramel onctuos, pune prunele, amesteca usor, apoi indeparteaza tigaia de foc.
Mixeaza bine restul de zahar si de unt. Dupa ce obtii o crema usoara, pune treptat galbenusurile (amesteca dupa fiecare). Cand e gata, pune faina, malaiul si cacao.
Se bat bine albusurile. Dupa ce se intaresc, se pune peste compozitia precedenta, amestecand usor. La final se pune totul peste prune. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune si afine

Prajitura rasturnata cu prune si afine

Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte. Intr-o forma rotunda

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    un deliciu

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 150 g unt usor topit
  • 250 g zahar
  • 8 prune taiate in doua
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 40 g malai
  • 10 g cacao

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
tarta de zmeura