autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Regina Maria

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2015

Ingrediente
- pentru blat :, 8 albusuri, 350 g zahar, 350 g nuca macinata, 3 linguri amidon, 1 praf de copt, - pentru crema :, 8 galbenusuri, 300 g zahar pudra, 200 g unt, - pentru caramel :, 8 linguri zahar, 50 g unt, - pentru krantz :, 150 g zahar, 150 g nuca prajita si taiata

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

tava de 25 X 35 cm

Pregatim blatul pentru care batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pina se intareste spuma( bezeaua).
Amestecam amidonul cu praful de copt si il adaugam putin cate putin la bezea, impreuna cu nuca macinata.
Avem grija sa amestecam usor pina se incorporeaza si omogenizeaza toate ingredientele.
Tapetam o tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam in ea blatul. Il nivelam cu ajutorul spatulei si il dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.
Coacem blatul pina trece proba scobitorii si este usor rumenit deasupra.
Dupa ce blatul este copt, il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp preparam crema amestecamd bine galbenusurile cu zaharul praf pina se albesc.Punem apoi vasul pe bain-marie , la foc mic si amestecam pina se ingroasa. Lasam apoi crema sa se raceasca.
Mixam bine untul si dupa ce crema este rece o incorparam in unt sa iasa o crema spumoasa dar moale, care se va intari dupa ce dam prajitura la rece.
Pregatim caramelul intr-un vas de tuci punem zaharul la caramelizat la foc mic sa nu se arda , apoi adaugam untul.
Blatul racit il taiem in doua si il lasam cu partea taiata in sus.
Caramelul cald il intindem peste cele doua foi taiate de blat.
Pregatim krantzul topind zaharul cu grija, tot in vasul de tuci si apoi adaugam nuca prajita si maruntita in mana sau taiata.Amesteca, apoi punem krantzul pe o foaie de copt sau pe o farfurie( tava inox) unsa cu unt sau ulei si il lasam sa se raceasca apoi il sfarmam cu ajutorul unei sticle de bere.
Trecem la asamblarea prajiturii .Punem primul blat cu zaharul caramel in sus,peste el intindem jumatate din crema, apoi celalalt blat cu zaharul caramel in jos si deasupra restul de crema, peste care preasaram krantzul.
Dam prajitura la rece cateva ore, preferabil ar fi de seara pina dimineata apoi o putem portiona.
Este o prajitura aspectuoasa dar satioasa, asa ca va doresc spor la preparat si pofta mare !
Stiu ca sunt mai multe variante, dar aceasta este varianta mamei mele.
Daca doriti puteti taia blatul in doua ( 17,5 X 25 cm ) si va iesi o prajitura mai mica dat cu 4 foi si mai inalta.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/06/prajitura-regina-maria.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'

Prajitura 'Regina Maria'

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare

311 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 25 ianuarie 2015

    foarte buna imi pare bine sa revad reteta, facea bunica

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2015

    Buna prajitura!

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 24 ianuarie 2015

    Este minunata daca va place caramelul, vanilia si nuca !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2015

      Este minunata daca va place caramelul, vanilia si nuca !

    • Fara foto

      Gavril Vasilica , 21 ianuarie 2015

      prajitura imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • - pentru blat :
  • 8 albusuri
  • 350 g zahar
  • 350 g nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 1 praf de copt
  • - pentru crema :
  • 8 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • - pentru caramel :
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • - pentru krantz :
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Buna prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura "toamnei" cu prune