autor:

andraconstantinescu

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Regina Maria

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2020

Ingrediente
Blat pandispan:, 6 oua, 1 praf de sare, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, esenta de vanilie, 6-7 linguri faina, cu varf, 1 plic de praf de copt (10 g), Blat din albusuri cu nuca:, 6 albusuri, 1 praf de sare, 12 linguri zahar, esenta de vanilie, 150 g faina, 200 g nuca macinata, Crema:, 6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 praf de sare, 50 g cacao, esenta de rom, 250 g unt, Sirop:, 8 linguri zahar, 800 ml apa, esenta de rom, Decor:, ciocolata alba, Dimensiune tava: 27/37 cm

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Blat pandispan: se separa albusurile de galbenusuri.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.



Blat din albusuri cu nuca:



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos. Se incorporeaza nuca macinata.



Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.





Crema:



Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile cu zaharul si sarea se pun intr-o alta cratita. Se pune apoi aceasta cratita in cea cu apa, mestecand din cand in cand cu un tel, pana cand se topeste zaharul, iar compozitia se ingroasa putin. Se ia cratita cu crema de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga cacaua si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca, iar untul se aduce la temperatura camerei.



Dupa ce s-a racit crema, aceasta se mixeaza si se incorporeaza untul in ea, putin cate putin.



Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe siropul pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.



Asamblare:

Se insiropeaza blatul pandispan si se unge cu jumatate din crema. Se adauga blatul din albusuri cu nuca si se insiropeaza. Se unge cu restul de crema. Pe deasupra se presara ciocolata alba taiata fin cu cutitul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'

Prajitura 'Regina Maria'

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare

440 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat pandispan:
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 6-7 linguri faina
  • cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Blat din albusuri cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 250 g unt
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 800 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • ciocolata alba
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pulpa de porc cu sos de portocale