autor:

dana nazare

» » Prajituri

Prajitura Sarah

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Ingrediente
Blat alb, 5 oua, 100 gr zahar pudra, 150 gr faina, 1 lingura ulei, 1 praf de copt, sare, , Blat cu nuca, , 6 oua, 200 gr zahar, 200 ge nuca, 2 linguri faina, 1 praf de copt, , Crema de ciocolata, , 100 gr ciocolata cu capucino, 150 ml frisca lichida, esenta de vanilie, , Crema de lapte praf, , 5 oua, 300 gr zahar, 1 pachet unt, 300 gr lapte praf, , Pentru ornat, , 400 ml frisca, 1 plic gelatina, 4 linguri zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul alb: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin ca si o crfema. Faina se amesteca cu praful de copt. In compozitia de oua se adauga uleiul, apoi faina. Albusurile se bat spuma, se adauga peste compozitia de mai sus, se mesteca cu miscari verticale. Crema obtinuta se da la cuptorul preincalzit la 180, pana se coace.

Blatul cu nuca: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul mixand in continuare, apoi galbenusurile (pe rand), nuca si la final faina amestecata anterior cu praful de copt. Se da la cuptor la 180 pana trece testul cu scobitoarea.

Crema de ciocolata: Ciocolata si 100 ml de frisca se topesc intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata, se lasa la racit. Cand este rece se adauga vanilia si 50 ml frisca batuta.

Crema de lapte praf: Ouale si zaharul se bat pe bain-marie cu telul pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga laptele praf. Se lasa sa se raceasca si se adauga untul.

Fisca se bate cu zaharul pudra. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. O lasam sa se raceasca si cand e la temperatura camerei o adaugam peste frisca.




Asamblarea:

Blatul alb, crema de ciocolata, blatul cu nuca, crema de lapte praf, se orneaza cu frisca si se da la rece pana a doua zi.




Cu cat se imbina aromole cu atat e mai delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sarah" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Delicioasa...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 februarie 2012

    Cred ca este nemaipomenit....

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat alb
  • 5 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Blat cu nuca
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ge nuca
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata
  • 100 gr ciocolata cu capucino
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Crema de lapte praf
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 300 gr lapte praf
  • Pentru ornat
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata