Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul,amoniacul stins cu o lingurita de suc de lamaie sau otet,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor,de jos in sus,pana la incorporarea ingredientelor apoi se toarna aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se presara deasupra,pe toata suprafata,miezul de nuca si se da la cuptor,la foc potrivit,cca40min.la foc potrivit.
Se prepara glazura topind zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.
Se scoate prajitura din cuptor ,se toarna deasupra glazura de zahar si se taie sub forma de semiluni,ajutandu-ne de gura rotunda a unui pahar.Se decoreaza cu miez de nuca.
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii