Prajitura semiluna glazurata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura semiluna glazurata

Ingrediente

  • 6oua,o cana de zahar,o cana de faina,1/2cana de ulei,esenta vanilie,o lingurita amoniac stins cu suc de lamaie,250g miez de nuca prajit si maruntit,un plic de zahar vanilat,un praf de sare,200 g miez intreg(pentru decor)
  • glazura;200 g zahar pudra,sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul,amoniacul stins cu o lingurita de suc de lamaie sau otet,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor,de jos in sus,pana la incorporarea ingredientelor apoi se toarna aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se presara deasupra,pe toata suprafata,miezul de nuca si se da la cuptor,la foc potrivit,cca40min.la foc potrivit.

Se prepara glazura topind zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.

Se scoate prajitura din cuptor ,se toarna deasupra glazura de zahar si se taie sub forma de semiluni,ajutandu-ne de gura rotunda a unui pahar.Se decoreaza cu miez de nuca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise