autor:

Carmyna

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura rustica cu gem

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
Aluat:, 230 gr unt, 16 linguri zahar, faina cat cuprinde(in jur de 400g), 4 lingurite coaja de portocale, 1 esenta de vanilie, rom, 1 varf de lingurita de sare, 1 ligurita praf de copt, 1 ou, Umplutura:, 500 gr gem (al meu este de capsuni), 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Untul si zaharul se mixeaza bine, se alifiaza cat de cat.
Se adauga oul si esenta de vanilie, rom si se mai mixeaza pana ce se omogenizeaza si compozitia devine pufoasa.
Separat intr-un bol se amesteca sarea cu praful de copt, faina si coaja de portocale.
Si se adauga treptat la compozitia de unt si ou amestecand bine cu o spatula. Aluatul rezultat va fi unul consistent si sfaramicios.
Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu unt in prealabil.
Intr-un vas se omogenizeaza gemul, zeama si coaja de lamaie.
Si se toarna peste crusta din tava, nivelandu-l bine.
Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat(se da prin razatoarea mare). Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 min sau pana cand a capatat o culoare rumena.
Se lasa sa se raceasca complet dupa care se taie in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rustica cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 230 gr unt
  • 16 linguri zahar
  • faina cat cuprinde(in jur de 400g)
  • 4 lingurite coaja de portocale
  • 1 esenta de vanilie
  • rom
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 gr gem (al meu este de capsuni)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

17 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake romanesc