Prajitura rustica cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 230 gr unt
  • 16 linguri zahar
  • faina cat cuprinde(in jur de 400g)
  • 4 lingurite coaja de portocale
  • 1 esenta de vanilie, rom
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 gr gem (al meu este de capsuni)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Mod de preparare

Untul si zaharul se mixeaza bine, se alifiaza cat de cat.

Se adauga oul si esenta de vanilie, rom si se mai mixeaza pana ce se omogenizeaza si compozitia devine pufoasa.

Separat intr-un bol se amesteca sarea cu praful de copt, faina si coaja de portocale.

Si se adauga treptat la compozitia de unt si ou amestecand bine cu o spatula. Aluatul rezultat va fi unul consistent si sfaramicios.

Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu unt in prealabil.

Intr-un vas se omogenizeaza gemul, zeama si coaja de lamaie.

Si se toarna peste crusta din tava, nivelandu-l bine.

Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat(se da prin razatoarea mare). Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 min sau pana cand a capatat o culoare rumena.

Se lasa sa se raceasca complet dupa care se taie in forma dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor