Făina cu cuburi mici de unt, cu ouale se pune intr-un castron ,se amesteca adaugand praful de copt,sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam putin cate putin laptele caldut si amestecam pina obtinem un aluat care nu se mai leaga de degete.Dam aluatul la rece 30 de minute, apoi il impartim in doua.
Intindem prima foaie pe care o acoperim cu jumatati de prune in care am pus zahar si scortisoara dupa gust.
Intindem apoi cealaltă jumătate a aluatului.
Cuptorul incalzit dinainte, timp de 5 minute la 160 de grade și se coace prajitura timp de 1 oră.
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca in tava, apoi se presara cu scortisoara si zahar pudra inainte de a o portiona.
Pofta mare sa aveti !
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu