Făina cu cuburi mici de unt, cu ouale se pune intr-un castron ,se amesteca adaugand praful de copt,sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Adaugam putin cate putin laptele caldut si amestecam pina obtinem un aluat care nu se mai leaga de degete.Dam aluatul la rece 30 de minute, apoi il impartim in doua.
Intindem prima foaie pe care o acoperim cu jumatati de prune in care am pus zahar si scortisoara dupa gust.
Intindem apoi cealaltă jumătate a aluatului.
Cuptorul incalzit dinainte, timp de 5 minute la 160 de grade și se coace prajitura timp de 1 oră.
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca in tava, apoi se presara cu scortisoara si zahar pudra inainte de a o portiona.
Pofta mare sa aveti !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii