Prajitura simpla cu ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura simpla cu ciocolata

Ingrediente

  • 2-3 oua
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura praf de copt
  • 400 grame bomboane
  • zahar
  • faina
  • lapte condensat ( sau lapte cu zahar eventual si putina miere )
  • unt
  • foi de copt(la alegere)

Mod de preparare

Intr-un bol se toarna laptele condensat sau in cazul in care nu gasiti se prepara laptele cu zahar si miere si apoi se adauga ouale sparte , 1 lingura de praf de copt, 1 lingura zahar vanilat , 2-3 lingurite zahar , faina ( se pune din ochi, in functie de cat de mare e tava ). Se amesteca totul la mixer pana se face pasta . Intr-un alt recipient se toarna putin lapte, apoi se sfarama cu fruculita bomboanele, dupa ce s-au sfaramitat cat de cat le punem la topit pana se face crema . Cat timp se topeste ciocolata ( in 10 minute maxim ) noi pregatim tava (tava poate fi de orice fel) punand o foaie de copt ( la alegere ) si apoi ungem cu unt .

Dupa ce totul e gata, in tava pe care am pregatit-o turnam prima compozitie urmata de cea de ciocolata. Se lasa la cuptor aproximativ 30-35 minute ( acum depinde si cat de performant e cuptorul, eu una am cuptor simplu si ca sa o fac dau aproape spre maxim uitandu-ma la ea sa vad cam cand e gata ) dupa care intepam cu o scobitoare sa vedem daca e gata , insa daca s-a luat putin pe scobitoare puteti opri aragazul si sa o lasati acolo 5-10 minute .

Nu recomand sa se puna pe deasupra zahar sau ceva dulce deoarece este destul de dulce . Se mananca rece .

Va doresc pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise