Intr-un bol se toarna laptele condensat sau in cazul in care nu gasiti se prepara laptele cu zahar si miere si apoi se adauga ouale sparte , 1 lingura de praf de copt, 1 lingura zahar vanilat , 2-3 lingurite zahar , faina ( se pune din ochi, in functie de cat de mare e tava ). Se amesteca totul la mixer pana se face pasta . Intr-un alt recipient se toarna putin lapte, apoi se sfarama cu fruculita bomboanele, dupa ce s-au sfaramitat cat de cat le punem la topit pana se face crema . Cat timp se topeste ciocolata ( in 10 minute maxim ) noi pregatim tava (tava poate fi de orice fel) punand o foaie de copt ( la alegere ) si apoi ungem cu unt .
Dupa ce totul e gata, in tava pe care am pregatit-o turnam prima compozitie urmata de cea de ciocolata. Se lasa la cuptor aproximativ 30-35 minute ( acum depinde si cat de performant e cuptorul, eu una am cuptor simplu si ca sa o fac dau aproape spre maxim uitandu-ma la ea sa vad cam cand e gata ) dupa care intepam cu o scobitoare sa vedem daca e gata , insa daca s-a luat putin pe scobitoare puteti opri aragazul si sa o lasati acolo 5-10 minute .
Nu recomand sa se puna pe deasupra zahar sau ceva dulce deoarece este destul de dulce . Se mananca rece .
Va doresc pofta buna !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii