Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor 30 min la 180 grade.
Glazura de ciocolata alba: topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur, o turnam peste blatul cald. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Crema caramel: se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permanent. Se adauga untul si se lasa la foc mic. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar. Punem si nucile si lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba.
La final topim ciocolata neagra cu uleiul si punem peste crema caramel
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii