Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor 30 min la 180 grade.
Glazura de ciocolata alba: topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur, o turnam peste blatul cald. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Crema caramel: se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permanent. Se adauga untul si se lasa la foc mic. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar. Punem si nucile si lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba.
La final topim ciocolata neagra cu uleiul si punem peste crema caramel

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii