autor:

Morari Oana

» » Dulciuri diverse

Prajitura Snickers

Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente foi:, , - 8 oua, - 300 gr. zahar ( 17-18 linguri), - 400 gr. nuca macinata, - 4 linguri faina, - 3 linguri cacao, - jumatate plic praf de copt, , Ingrediente crema:, , - 8 galbenusuri, - 1 ou intreg, - 3 linguri cacao, - 250 gr. zahar, - 4 linguri lapte (caldut), - 1 pachet de unt/margarina, - 100 gr. ciocolata amaruie ( eu am pus Milka cu lapte, ca n-am avut amaruie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Foile:
Intr-un castron inalt (preferabil de sticla) separati cu grija albusurile de galbenusuri , si puneti-le impreuna cu cele 300 gr. zahar.
Bagati mixeru-n priza si priza-n mixer si incepeti sa mixati puternic.
Apoi se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi.
Fiecare foaie se tine pentru 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C.
Crema:
Intr-o craticioara, punem galbenusurile, oul intreg,cacaoa, zaharul, laptele, si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste crema se pune margarina (sau untul ) si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune apoi peste prima foaie crema, peste tot, cateva linguri zdravene, se pune a doua foaie, peste care se pune iar crema, si in fine se pune ce-a de-a treia foaie si peste ea crema.
Se poate taia dupa vreo 10-15 minute sau daca vreti o puteti lasa la frigider cateva ore si de-abia atunci o portionati.
Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra fiecarei bucati si apoi sa presarati bucatele de nuca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana

6 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat zaharul, dupa care adaugam faina,

4 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • - 8 oua
  • - 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
  • - 400 gr. nuca macinata
  • - 4 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - jumatate plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 1 ou intreg
  • - 3 linguri cacao
  • - 250 gr. zahar
  • - 4 linguri lapte (caldut)
  • - 1 pachet de unt/margarina
  • - 100 gr. ciocolata amaruie ( eu am pus Milka cu lapte
  • ca n-am avut amaruie)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Oreo cheesecake