autor:

Morari Oana

» » Dulciuri diverse

Prajitura Snickers

Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente foi:, , - 8 oua, - 300 gr. zahar ( 17-18 linguri), - 400 gr. nuca macinata, - 4 linguri faina, - 3 linguri cacao, - jumatate plic praf de copt, , Ingrediente crema:, , - 8 galbenusuri, - 1 ou intreg, - 3 linguri cacao, - 250 gr. zahar, - 4 linguri lapte (caldut), - 1 pachet de unt/margarina, - 100 gr. ciocolata amaruie ( eu am pus Milka cu lapte, ca n-am avut amaruie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Foile:
Intr-un castron inalt (preferabil de sticla) separati cu grija albusurile de galbenusuri , si puneti-le impreuna cu cele 300 gr. zahar.
Bagati mixeru-n priza si priza-n mixer si incepeti sa mixati puternic.
Apoi se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi.
Fiecare foaie se tine pentru 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C.
Crema:
Intr-o craticioara, punem galbenusurile, oul intreg,cacaoa, zaharul, laptele, si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste crema se pune margarina (sau untul ) si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune apoi peste prima foaie crema, peste tot, cateva linguri zdravene, se pune a doua foaie, peste care se pune iar crema, si in fine se pune ce-a de-a treia foaie si peste ea crema.
Se poate taia dupa vreo 10-15 minute sau daca vreti o puteti lasa la frigider cateva ore si de-abia atunci o portionati.
Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra fiecarei bucati si apoi sa presarati bucatele de nuca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.

13 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocanta. Cand sunt

102 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • - 8 oua
  • - 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
  • - 400 gr. nuca macinata
  • - 4 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - jumatate plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 1 ou intreg
  • - 3 linguri cacao
  • - 250 gr. zahar
  • - 4 linguri lapte (caldut)
  • - 1 pachet de unt/margarina
  • - 100 gr. ciocolata amaruie ( eu am pus Milka cu lapte
  • ca n-am avut amaruie)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu prune cu aluat de foitaj