autor:

Felicia

» » Dulciuri diverse

Prajitura tavalita

Autor: Felicia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:300g zahar,300g faina,o cana lapte, ou,2 linguri miere,esenta vanilie,praf de copt., Glazura:200g unt sau margarina,200g zahar,6 linguri lapte,2 linguri cacao,esenta de rom,vanilie., Nuca de cocos pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Blatul:se amesteca oul cu laptele si zaharul pana se topeste,se adauga mierea,vanilia,faina si praful de copt si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se scoate se lasa la racit si apoi se taie in patratele.
Glazura:se topeste untul(margarina)si apoi se adauga si restul de ingrediente.
Se dau bucatile de blat prin glazura fierbinte si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.Glazura trebuie tinuta deasupra unui vas cu apa calda pentru a nu se raci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura tavalita

Prajitura tavalita

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina

15 voturi    9 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita

Blat: Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec

12 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cocolino , 18 martie 2010

    e tare delicioasa si e usor de facut!!!!!!!!!!!!!!!! multumesc ptr reteta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Delicioasa...........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata foarte bine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Este o prajiturica usoara si gustoasa, una din vecinele mele o face des, am gustat si imi place.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Buna tavalita ta, arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Blat:300g zahar,300g faina,o cana lapte, ou,2 linguri miere,esenta vanilie,praf de copt.
  • Glazura:200g unt sau margarina,200g zahar,6 linguri lapte,2 linguri cacao,esenta de rom,vanilie.
  • Nuca de cocos pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia
Tort de frisca cu banane

Tort de frisca cu banane

Se bate frisca foarte bine cu intaritorul si zaharul vanilat,cand este gata se imparte in doua parti.O

15 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune carnea de pui la fiert cu vegeta,legumele se taie cubulete si se pun la calit.Dupa ce sunt

9 voturi    6 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bilute cu cocos

Bilute cu cocos

Se amesteca bine toate ingredientele apoi se fac bilute in palmi,se dau prin nuca de cocos si se

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

cocolino

e tare delicioasa si e usor de facut!!!!!!!!!!!!!!!! multumesc ptr reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu capsuni