autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Televizor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2016

Ingrediente
Blaturi maro:, 6 oua, 150 gr unt (65% grasime), 120 gr zahar, 200 ml lapte, 3 linguri cacao, 250 gr faina, 1 praf de copt, 2 lingurite esenta de rom, Blatul alb:, 6 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, coaja rasa de portocala, un praf de sare, Crema:, 600 ml lapte, 6 linguri si 1/2 amidon, 250 gr zahar, 300 gr unt (80% grasime), 1 pastaie de vanilie, 1 lingura coaja rasa de portocala, Glazura:, 200 gr ciocolata amaruie, 50 gr ciocolata cu lapte, 300 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Blaturile maro:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei.
Adaugam laptele, cacaoa, esenta, apoi praful de copt si faina.
Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Le incorporam peste compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari usoare. Impartim compozitia in mod egal, in doua boluri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam prima parte de compozitie.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-14 minute.
Cand este gata primul blat, il scoatem din cuptor si la fel procedam si cu celalalt. Le lasam sa se raceasca.
Blatul alb:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam faina, praful de copt si coaja rasa de portocala.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Tapetam aceeasi tava cu hartie de copt, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute, pana este copt. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase de amidon.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot, dam focul la mic, turnam compozitia de amidon.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, apoi o tragem de pe foc, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit crema, o mixam putin, apoi punem untul de la temperatura camerei, coaja rasa de portocala si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
In tava in care am copt blaturile, asamblam prajitura.
Punem o foaie maro, jumatate din crema si o nivelam.
Punem blatul alb, restul de crema pe care o nivelam si iar blat maro.
Glazura:
Intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele cu frisca.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit, si amestecam continuu pana ciocolata este topita.
Luam de pe foc, lasam sa se raceasca atat cat sa fie usor calduta si o turnam usor peste prajitura.
O lasam sa stea cam o ora la temperatura camerei, apoi o bagam la frigider.
Dupa 4-5 ore, se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat

22 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Pandispan: Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca

6 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • Blaturi maro:
  • 6 oua
  • 150 gr unt (65% grasime)
  • 120 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Blatul alb:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri si 1/2 amidon
  • 250 gr zahar
  • 300 gr unt (80% grasime)
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura a la Daneza