autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura Teo

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, , 9 oua, 300g faina, 325g zahar, 45ml ulei, 75ml apa, 1 plic zahar vanilat, o priza sare, , Crema de vanilie:, , 2 oua, 150g zahar, 500ml lapte, 100g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 50g unt, o priza de sare, , Crema de cacao:, , 2 oua, 150g zahar, 500ml lapte, 100g faina, 40g cacao, 50g unt, esenta de rom dupa gust, coaja rasa de portocala dupa gust, o priza de sare, , Glazura:, , 100g ciocolata, 75g zahar pudra, 100ml apa, 30 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

123 voturi

Mod de preparare

Foile:

Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile. Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Din aceasta compozitie ies 4 foi care se coc pe rand in cuptorul preincins la 190g C 6 - 8 minute. Fiecare foaie se intinde usor pe cate o hartie pergament si se pune apoi in tava de aragaz. Se pastreaza pe hartie pana la folosire.

Cremele:

Procesul de preparare este la fel la ambele creme, doar ca in una se pune cacao.
300 ml lapte rece se pune la foc impreuna cu zaharul.
Faina se omogenizeaza cu 200ml lapte rece (pentru a evita cocoloasele) se adauga cele 2 oua (si cacao la crema de cacao), un praf de sare si se amesteca bine. Cand laptele a fiert se pune faina omogenizata, se amesteca tot timpul sa nu se prinda de cratita. (daca aveti o oala cu pereti dublii ar fi si mai bine) Se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, se ia de pe foc, se adauga aromele si untul. Se lasa la racit.
Se umplu foile unse pe rand cu crema de cacao si vanilie.

Glazura:

Se pune ciocolata rupta bucati mici, se adauga zaharul si apa si se tine pe foc pana se ingroasa totul. Se adauga untul si se amesteca bine, apoi se unge prajitura. Se lasa la rece pentru 1 ora apoi se taie in functie de preferinta.
Prajitura se poate orna si cu frisca, ciocolata rasa sau ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Teo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti decorati cu royal icing

Biscuiti decorati cu royal icing

aluat:Bate untul cu zaharul pana cand zaharul se dizolva, adaugam galbenusul, coaja de portocala

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Strudel de dovleac

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

42 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Olariu (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    Delicioasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Felicitari Silvia , este o prajitura super .

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicioasa,frumoasa prezentare.........

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Zaharul pudra absoarbe apa,imi place mult reteta!! Ca de obicei felicitari!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Eu asa am facut si nu a fost deloc multa apa.Acum,fiecare face cum crede de cuvinta.

    • Fara foto

      Mihet Elena (Bucatar) , 12 ianuarie 2010

      Foarte buna prajitura.Intr-adevar, cam multa apa la glazura.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      E ultima dată când mai trec pe la prăjitura asta, că mor de poftă. Cel mai bine ar fi să o fac şi aş scăpa de ispită!

    • Fara foto

      Andra , 24 decembrie 2009

      Foarte buna. Putin cam multa apa la glazura. Cu 100ml de apa iasa prea lichida si nu se ingroasa. In rest super buna si usor de facut.

    • Fara foto

      Mariuca , 21 decembrie 2009

      Am o intrebare , cum se impart cremele ? Ambele creme au aceeasi cantitate formate din 2 oua si 500ml lapte - dar vor puse pe 3 randuri ? Probabil stratul din mijloc ca avea mai multa crema in timp ce primul si ultimul mai putina.. ?!

    • Fara foto

      franceza (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      cred ca a 2-a zi e si mai buna,daca mai ramane...cred ca o voi transforma in tort pt Rev.

    • Fara foto

      cryss (Bucatar) , 30 noiembrie 2009

      e o bunatate........EFTIN,MULT SI BUN! am facut si eu si sincer nu ma asteptam sa imi iasa,chiar daca e simplu de facut.Am sa mai fac si altadata cu mare placere :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Arata foarte bine si va spun eu ca este foarte buna,am mancat o prajitura,este delicioasa.Nu mai vreau pentru ca am depasit cantarul iar.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Ce bunuta are sa fie!!!Mi-e pofta de asa o prajiturica.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Foarte buna reteta si aata excelent, dar te ror Silvioara scriele si tu mai strans ca am consumat un top de hartie cu retetele tale!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Arata grozav,iar gustul in mod sigur este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

123 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 9 oua
  • 300g faina
  • 325g zahar
  • 45ml ulei
  • 75ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • o priza sare
  • Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 100g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • o priza de sare
  • Crema de cacao:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 100g faina
  • 40g cacao
  • 50g unt
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja rasa de portocala dupa gust
  • o priza de sare
  • Glazura:
  • 100g ciocolata
  • 75g zahar pudra
  • 100ml apa
  • 30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Maria Olariu (Chef de cuisine)

Delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si ananas