Prajitura turnata cu mere si nuci

Reteta de prajitura turnata cu mere si nuci. Prajitura cu mere si nuci reteta simpla, rapida si delicioasa. Retete de prajituri cu mere. Prajituri de casa.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu mere si nuci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 18 linguri zahar (250 g)
  • 18 linguri de ulei (150 ml)
  • 18 linguri de lapte (170 ml)
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 plic de zahar vanilat (bourbon)
  • 24 de linguri de faina (300 g)
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere
  • 1 cubulet de unt
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingura de scortisoara pudra
  • Decor:
  • 80 de g nuci tocate

Mod de preparare

Reteta de prajitura turnata cu mere si nuci este una simpla, economica si foarte gustoasa. Se prepara foarte usor, din ingrediente la indemana oricui si este pe placul tuturor.

Intai spalati, curatati si dati merele pe razatoarea mare. Puneti-le intr-o tigaie, pe foc, impreuna cu zaharul, untul si aromele. Gatiti pana cand scade tot sucul lasat de mere si lasati la racit.

Apoi pregatiti aluatul. Mixati ouale intregi impreuna cu zaharul, sarea si vanilia, pana isi dubleaza volumul. Adaugati in fir uleiul si laptele, mixand in continuare. La final adaugati si faina amestecata cu praful de copt.

Acoperiti o tava de 25x30 de cm cu hartie de copt si turnati aproximativ jumatate din aluat. Coaceti 12-15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, scoateti tava si intindeti uniform merele, apoi acoperiti cu restul de aluat si presarati nucile. Puneti din nou tava la cuptor, pentru inca 25-30 de minute sau pana cand prajitura s-a rumenit frumos deasupra.

Lasati prajitura turnata cu mere si nuci la racit pe un gratar, apoi taiati-o si savurati-o.

Optional, o puteti pudra cu zahar praf vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise