autor:

Fara foto

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Prajitura vivi

Autor: IFamemonstah (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IFamemonstah (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Ingrediente
*Crema de vanilie:*, 4 galbenusuri, 50g amidon, 150 g zahar tos, 500ml lapte, 100 g unt, o esenta de vanilie, , 1 pachet piscoturi, , *Sirop*:, apa, zahar, *Spuma de cafea*:, 4 albusuri, 2/3 linguri zahar, 2 pliculete de capuccino LaFesta, *Pentru ornat*, cacao, apa

Dificultate: Medie Timp: 12h

0 voturi

Mod de preparare

Crema de vanilie:am amestecat amidonul,4 galbenusuri,zaharul tos si 500 ml lapte.Am pus sa fiarba pe foc pana s-a ingrosat.Am dat la rece iar cand s-a racit am amestecat cu esenta de vanilie si untul mixat spuma.Se toarna in forma pentru prajitura iar peste aceasta,se adauga piscoturile rupte in bucati marisoare,pe toata suprafata cremei.
Intre timp se prepara siropul din apa si zahar,suficient incat sa va ajunga pentru insiropat doua randuri de piscoturi.Cand zaharul este complet dizolvat se insiropeaza picoturile,iar apoi se lasa deoparte.
Separat,se face spuma de cafea.Se bat albusurile spuma iar treptat se adauga zaharul dupa gust si cafeaua.Se amesteca pana se omogenizeaza,iar textura este una pufoasa.
Peste piscoturile insiropate se toarna jumatate din cantitatea de spuma de cafea,si se niveleaza cu o spatula.Cu ajutorul unei site,se presara cacao pe toata suprafata spumei.
Se rup celelalte piscoturi si se pun peste spuma de cafea,si se insiropeaza si acestea ca mai devreme.Se toarna si ultimul strat de spuma de cafea,iar apoi pudram din nou cu cacao.
Pentru ornat:intr-un vas se pune continutul a jumatate plic de cacao,si se adauga in jur de o lingura de apa,pentru a se obtine o pasta groasa,cu o textura asemanatoare cu cea a mierii.
Se toarna cu atentie peste prajitura,fie pe toata suprafata,fie cu atentie pentru a se realiza diferite forme.Se lasa la frigider cat mai mult posibil,pentru a se "inchega" bine.Eu una am lasat-o acoperita cu folie de aluminiu o noapte intreaga,iar a doua zi a fost numai buna.

Ps: este o reteta proprie,sper ca o ve.ti incerca si ca o sa va placa.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vivi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Pentru blat mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Adaugam faina cernuta

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu capsuni si ananas

Tort cu capsuni si ananas

1.Se prepara blatul din albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi cu zaharul,pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

12h

0 voturi

Ingrediente

  • *Crema de vanilie:*
  • 4 galbenusuri
  • 50g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500ml lapte
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • 1 pachet piscoturi
  • *Sirop*:
  • apa
  • zahar
  • *Spuma de cafea*:
  • 4 albusuri
  • 2/3 linguri zahar
  • 2 pliculete de capuccino LaFesta
  • *Pentru ornat*
  • cacao
  • apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Torta cu crema in stil sah-mat