Prajitura vivi

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
medie
Prajitura vivi

Ingrediente

  • *Crema de vanilie:*
  • 4 galbenusuri
  • 50g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500ml lapte
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • 1 pachet piscoturi
  • *Sirop*:
  • apa
  • zahar
  • *Spuma de cafea*:
  • 4 albusuri
  • 2/3 linguri zahar
  • 2 pliculete de capuccino LaFesta
  • *Pentru ornat*
  • cacao
  • apa

Mod de preparare

Crema de vanilie:am amestecat amidonul,4 galbenusuri,zaharul tos si 500 ml lapte.Am pus sa fiarba pe foc pana s-a ingrosat.Am dat la rece iar cand s-a racit am amestecat cu esenta de vanilie si untul mixat spuma.Se toarna in forma pentru prajitura iar peste aceasta,se adauga piscoturile rupte in bucati marisoare,pe toata suprafata cremei.

Intre timp se prepara siropul din apa si zahar,suficient incat sa va ajunga pentru insiropat doua randuri de piscoturi.Cand zaharul este complet dizolvat se insiropeaza picoturile,iar apoi se lasa deoparte.

Separat,se face spuma de cafea.Se bat albusurile spuma iar treptat se adauga zaharul dupa gust si cafeaua.Se amesteca pana se omogenizeaza,iar textura este una pufoasa.

Peste piscoturile insiropate se toarna jumatate din cantitatea de spuma de cafea,si se niveleaza cu o spatula.Cu ajutorul unei site,se presara cacao pe toata suprafata spumei.

Se rup celelalte piscoturi si se pun peste spuma de cafea,si se insiropeaza si acestea ca mai devreme.Se toarna si ultimul strat de spuma de cafea,iar apoi pudram din nou cu cacao.

Pentru ornat:intr-un vas se pune continutul a jumatate plic de cacao,si se adauga in jur de o lingura de apa,pentru a se obtine o pasta groasa,cu o textura asemanatoare cu cea a mierii.

Se toarna cu atentie peste prajitura,fie pe toata suprafata,fie cu atentie pentru a se realiza diferite forme.Se lasa la frigider cat mai mult posibil,pentru a se "inchega" bine.Eu una am lasat-o acoperita cu folie de aluminiu o noapte intreaga,iar a doua zi a fost numai buna.

Ps: este o reteta proprie,sper ca o ve.ti incerca si ca o sa va placa.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise