autor:

Fara foto

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Prajitura vivi

Autor: IFamemonstah (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IFamemonstah (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Ingrediente
*Crema de vanilie:*, 4 galbenusuri, 50g amidon, 150 g zahar tos, 500ml lapte, 100 g unt, o esenta de vanilie, , 1 pachet piscoturi, , *Sirop*:, apa, zahar, *Spuma de cafea*:, 4 albusuri, 2/3 linguri zahar, 2 pliculete de capuccino LaFesta, *Pentru ornat*, cacao, apa

Dificultate: Medie Timp: 12h

0 voturi

Mod de preparare

Crema de vanilie:am amestecat amidonul,4 galbenusuri,zaharul tos si 500 ml lapte.Am pus sa fiarba pe foc pana s-a ingrosat.Am dat la rece iar cand s-a racit am amestecat cu esenta de vanilie si untul mixat spuma.Se toarna in forma pentru prajitura iar peste aceasta,se adauga piscoturile rupte in bucati marisoare,pe toata suprafata cremei.
Intre timp se prepara siropul din apa si zahar,suficient incat sa va ajunga pentru insiropat doua randuri de piscoturi.Cand zaharul este complet dizolvat se insiropeaza picoturile,iar apoi se lasa deoparte.
Separat,se face spuma de cafea.Se bat albusurile spuma iar treptat se adauga zaharul dupa gust si cafeaua.Se amesteca pana se omogenizeaza,iar textura este una pufoasa.
Peste piscoturile insiropate se toarna jumatate din cantitatea de spuma de cafea,si se niveleaza cu o spatula.Cu ajutorul unei site,se presara cacao pe toata suprafata spumei.
Se rup celelalte piscoturi si se pun peste spuma de cafea,si se insiropeaza si acestea ca mai devreme.Se toarna si ultimul strat de spuma de cafea,iar apoi pudram din nou cu cacao.
Pentru ornat:intr-un vas se pune continutul a jumatate plic de cacao,si se adauga in jur de o lingura de apa,pentru a se obtine o pasta groasa,cu o textura asemanatoare cu cea a mierii.
Se toarna cu atentie peste prajitura,fie pe toata suprafata,fie cu atentie pentru a se realiza diferite forme.Se lasa la frigider cat mai mult posibil,pentru a se "inchega" bine.Eu una am lasat-o acoperita cu folie de aluminiu o noapte intreaga,iar a doua zi a fost numai buna.

Ps: este o reteta proprie,sper ca o ve.ti incerca si ca o sa va placa.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vivi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec cu Nutella si alune de padure

Chec cu Nutella si alune de padure

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

13 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

12h

0 voturi

Ingrediente

  • *Crema de vanilie:*
  • 4 galbenusuri
  • 50g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500ml lapte
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • 1 pachet piscoturi
  • *Sirop*:
  • apa
  • zahar
  • *Spuma de cafea*:
  • 4 albusuri
  • 2/3 linguri zahar
  • 2 pliculete de capuccino LaFesta
  • *Pentru ornat*
  • cacao
  • apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort halloween