autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Prajiturele cu cacao si rom

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2011

Ingrediente
Pentru 12 prajituri de dimensiunea unei mingi de ...golf:, , 1. jumatate de cana de unt topit la bain-marie (din care pui de-o parte 2 linguri), 2. 2/3 dintr-o cana de zahar (aprox 170 gr), 3. 2 linguri de lapte, 4. 1 ou, 5. o cana de faina (250gr), 6. o lingurita de esenta de vanilie, 7. o lingurita praf de copt, 8. 1/3 cana de cacao pudra (aprox. 80 gr), 9. o cana de nuca tocata (250 gr), 10. un strop de sare, 11. 12 (sau cate prajiturele iti ies) bomboane de ciocolata cu lichior/rom, , Crema:, , 1. o cana de zahar pudra (250 gr), 2. 2 linguri de unt topit, 3. 4 lingurite de lapte, 4. jumate de lingurita de esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Sistematic, pacatuiesc cu cate-un dulce. Cred ca stii si tu despre ce vorbesc, daca te regasesti rontaind te-miri-ce-uri in timp ce te uiti la televizor, sau lucrand la calculator ori ravnind dupa o bucatica de ciocolata la 12 noaptea si fugind cu blugii trasi peste pijamale la primul non-stop dupa "patratica fericirii". Been there, done that ! Prajiturile astea le au pe toate: gust dens de ciocolata, bomboane de ciocolata, rom. Te-am convins sa le incerci? :)


Scurta recapitulare: untul il topesti la bain-marie si pui de-o parte 2 linguri din el; oul il separi (galbenusul de albus).

Intr-un vas, bati zaharul cu untul topit, pana capata aspectul unei creme usoare. Adaugi laptele, galbenusul si esenta de vanilie. Combini faina cu praful de copt, sarea si pudra de cacao si adaugi totul treptat peste restul de amestec. Pui aluatul in folie alimentara si il lasi la frigider cam o ora.

Dupa o ora, scoti aluatul si tai cu cutitul bucati egale pe care apoi le modelezi in maini (aluatul va deveni manevrabil foarte repede datorita untului din compozitie), dandu-le forma de bile cu o usoara adancitura in mijloc.

Albusul oului il bati spuma si il pui intr-o farfurie; in alta farfurie pui nuca tocata. Fiecare bila de aluat o treci usor prin spuma de albus si apoi o tavalesti prin nuca. Albusul are rolul de a face suprafata bilei lipicioasa.

Se pun toate prajiturile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 10-12 min. Intre timp, te poti ocupa de crema, amestecand toate ingredientele bine-bine.

Prajiturile le scoti pe un gratar sa se raceasca si cat sunt inca fierbinti, torni peste fiecare cate o lingurita de crema, care se va scurge in toate crapaturile. Apoi le lasi sa se raceasca cam 10-15 min si mai pui in varf cate o lingurita de crema la fiecare (de data asta nu se va mai scurge) si deasupra cate o bomboana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu cacao si rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri cu mere

Cornuri cu mere

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva

18 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Beigli cu nuca

Beigli cu nuca

Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    Arata intr-un hal de gustoasa!!!!

  • Fara foto

    Mariana Simionescu , 05 iunie 2013

    Ei, ce parere aveti de aceste delicii? Bune, rau, nu? Pofta buna! :)

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    Multumesc, fetelor! Eu zic ca n-are cum sa nu va placa daca o incercati :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

      Hmmmmmm yumi,yumi...ce pofta mi-ai facut. *****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      Felicitari si dau ***** .Reteta salvata .

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

      ce bine arata..yami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 prajituri de dimensiunea unei mingi de ...golf:
  • 1. jumatate de cana de unt topit la bain-marie (din care pui de-o parte 2 linguri)
  • 2. 2/3 dintr-o cana de zahar (aprox 170 gr)
  • 3. 2 linguri de lapte
  • 4. 1 ou
  • 5. o cana de faina (250gr)
  • 6. o lingurita de esenta de vanilie
  • 7. o lingurita praf de copt
  • 8. 1/3 cana de cacao pudra (aprox. 80 gr)
  • 9. o cana de nuca tocata (250 gr)
  • 10. un strop de sare
  • 11. 12 (sau cate prajiturele iti ies) bomboane de ciocolata cu lichior/rom
  • Crema:
  • 1. o cana de zahar pudra (250 gr)
  • 2. 2 linguri de unt topit
  • 3. 4 lingurite de lapte
  • 4. jumate de lingurita de esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Arata intr-un hal de gustoasa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Biscuiti englezesti