Se bat albusurile spuma tare, migdalele se amesteca cu zaharul, lichiorul si galbenusurile pana avem o masa cremoasa. Se incorporeaza si albusurile iar aluatul se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se lasa 2 ore sa se usuce, la foc mic. Compozitia aproape rece se taie fasii inguste care se dau prin zahar pudra. Se pune glazura intr-un cornet si se decoreaza prajiturelele. Se poate folosi nuca in loc de migdale si lichior de ciocolata in locul lichiorului de migdale.
Se servesc la ceai sau cafea.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii