autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajiturele cu umplutura de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Ingrediente
240 gr de unt, 125 gr smantana, 4 galbenusuri, 3 pahare de faina, 1 lingura zahar, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, , ptr umplutura, 1 pahar zahar, 11/2 pahar lapte, 1 lingurita de scortisoara, 6 pahare de nuca tocat marunt, 1/2 pahar de faina de biscuiti, , umplutura de curmale, 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale, 1 pahar de nuca taiata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam pana se formeaza aluatul, il invelim in naylon si il lasam la rece ptr cel putin doua ore.

Umplutura: Intr-o craticioara incalzim lapte, zahar si scortisoara pana ce compozitia incepe sa fiarba, adaugam jumatate din cantitatea de nuci si faina de biscuiti, amestecam bine in timp ce fierbe un minut luam de pe foc adaugam restul de nuci si faina de biscuiti si lasam sa se raceasca o ora.

Impartim aluatul in 3 - fiecare bucata o foaie de grosimea 3mm. Taiem foaia in doua fasii si facem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita plina de umplutura si o rostogolim in cornulet.

Tapetam o tava cu pergament si punem cornuletele pe tava pe care le coacem in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade cel putin 20 de minute sau pana sunt aurite se pot presara cu zahar pudra.

Din acelasi aluat se pot face si cornulete umplute cu curmale care sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu umplutura de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu esenta de cafea

Bezele cu esenta de cafea

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie Cand albusurile incep sa se intareasca,

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Intr-un bol, punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 240 gr de unt
  • 125 gr smantana
  • 4 galbenusuri
  • 3 pahare de faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • ptr umplutura
  • 1 pahar zahar
  • 11/2 pahar lapte
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 pahare de nuca tocat marunt
  • 1/2 pahar de faina de biscuiti
  • umplutura de curmale
  • 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale
  • 1 pahar de nuca taiata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dovleac