autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajiturele cu umplutura de nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Ingrediente
240 gr de unt, 125 gr smantana, 4 galbenusuri, 3 pahare de faina, 1 lingura zahar, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, , ptr umplutura, 1 pahar zahar, 11/2 pahar lapte, 1 lingurita de scortisoara, 6 pahare de nuca tocat marunt, 1/2 pahar de faina de biscuiti, , umplutura de curmale, 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale, 1 pahar de nuca taiata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam pana se formeaza aluatul, il invelim in naylon si il lasam la rece ptr cel putin doua ore.

Umplutura: Intr-o craticioara incalzim lapte, zahar si scortisoara pana ce compozitia incepe sa fiarba, adaugam jumatate din cantitatea de nuci si faina de biscuiti, amestecam bine in timp ce fierbe un minut luam de pe foc adaugam restul de nuci si faina de biscuiti si lasam sa se raceasca o ora.

Impartim aluatul in 3 - fiecare bucata o foaie de grosimea 3mm. Taiem foaia in doua fasii si facem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita plina de umplutura si o rostogolim in cornulet.

Tapetam o tava cu pergament si punem cornuletele pe tava pe care le coacem in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade cel putin 20 de minute sau pana sunt aurite se pot presara cu zahar pudra.

Din acelasi aluat se pot face si cornulete umplute cu curmale care sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu umplutura de nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Pregatim pasta de biscuite in felul urmator:sfaramam biscuitii cu migdalele in robotul de bucatarie,dupa

2 voturi    4 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 240 gr de unt
  • 125 gr smantana
  • 4 galbenusuri
  • 3 pahare de faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • ptr umplutura
  • 1 pahar zahar
  • 11/2 pahar lapte
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 pahare de nuca tocat marunt
  • 1/2 pahar de faina de biscuiti
  • umplutura de curmale
  • 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale
  • 1 pahar de nuca taiata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu afine de padure